RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4845|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想請教 關於DJI phantom 2 vision +

fei7525 發表於 2014-12-22 23:46:41 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想買架 DJI phantom 2 vision +黎玩
有啲關於佢既問題
希望各位師兄可以解答 唔該哂

1.佢可以飛25分鐘 咁充電時間大約係?
2.控制範圍係咪可以2km?圖傳又可以幾遠?
3.佢有冇燈for夜晚飛行?如果冇可吾可以改裝加燈上去?同埋邊到有呢啲改裝服務?
4.睇到有師兄改左啲天線同加左增強器令到架機可以飛得更遠,想問邊到有得整呢啲 ?同埋價錢大約係?

樓主| fei7525 發表於 2014-12-23 06:31:04 | 顯示全部樓層
spacekiller2069 發表於 2014-12-23 01:05
1. 安全起見,實際最多飛18分鐘,再飛耐D,萬一到咗超低電壓,就會自動降落,甚至炸落嚟,你會唔會博吖?( ...

唔該哂師兄你咁詳盡既解答
但我吾知你所講既P2(加3D雲台,gopro, mini osd)係啲咩黎,介吾介意再解釋一下?
 樓主| fei7525 發表於 2014-12-23 06:34:50 | 顯示全部樓層
仲有我想問下係邊到買比較好?mk果間喬寶得吾得架?
 樓主| fei7525 發表於 2014-12-23 12:49:27 | 顯示全部樓層
spacekiller2069 發表於 2014-12-23 12:26
P2 = DJI Phantom 2, 只係淨機連控,如果要玩航拍同FPV,就要買埋3D雲台,Gopro攝影機、圖傳成套嘢(iosd, ...

咁呢套野去flying hobby搵吾搵得齊?
 樓主| fei7525 發表於 2014-12-23 17:02:03 | 顯示全部樓層
spacekiller2069 發表於 2014-12-23 12:26
P2 = DJI Phantom 2, 只係淨機連控,如果要玩航拍同FPV,就要買埋3D雲台,Gopro攝影機、圖傳成套嘢(iosd, ...

唔該哂師兄 解答左我咁多野
 樓主| fei7525 發表於 2014-12-23 20:44:28 | 顯示全部樓層
hotfire009 發表於 2014-12-23 19:43
Vision plus超易壞,在大鋪行貨新買兩個月,個CAM就無緣無故壞咗,代理都係例牌個句,證明唔到係機的質素有問題 ...

師兄你好慘喎。。我已經買左了 希望吾好有事啦