RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3835|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

又係 YR 油壓問題 (跟進已完成)

soup_soup 發表於 2015-1-24 00:23:09 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

(跟進已完成)
你好,今日買咗一盒 YR 60mm 油壓,又係搞到一肚火,首先係油壓頭嘅膠一拍入去即爆 (咁大個仔玩咁多年車未試過咁爆法),第二係四支油壓有三支個芯中間位漏油,搞咗成晚又係得個吉,唉....請問我可以點做?

樓主| soup_soup 發表於 2015-1-24 10:32:34 | 顯示全部樓層
sammy 發表於 2015-1-24 10:04
師兄,油壓入波子位係有分方向的,孔有斜邊係入波子位

我知,已跟足裝,另外三支裝上波子位非常地緊!應該係孔徑造得太少,而油壓頭係用較硬嘅膠造,唔似得星星果啲有彈性,係爆嘅主因。
另外油壓芯入面啲 O-ring 及 O-Ring 壓片有好多虛位,公差好大,相信係漏油主因!
 樓主| soup_soup 發表於 2015-1-24 13:16:37 | 顯示全部樓層
andyleung_2003 發表於 2015-1-24 13:03
我都買左哩支避震,個波子頭係好易爛,我試過同人抄車,張個頭直接抄斷,但個殼又冇抄爛 ...

師兄你都叫做有碰撞先爆,我係直頭連地都未落....

樓主| soup_soup 發表於 2015-1-26 10:42:13 | 顯示全部樓層

謝謝回應及跟進!
 樓主| soup_soup 發表於 2015-1-27 12:42:23 | 顯示全部樓層
YR 總代理已跟進,謝謝!
 樓主| soup_soup 發表於 2015-1-30 00:22:21 | 顯示全部樓層
今天已在 RCmart 更換了全新的油壓套件,還跟職員談了良久,給了一些意見,代理也很樂意將意見反影給廠商,整個過程十分和諧,感覺很舒服,值得稱讚的代理商,希望 YR 可以不斷作出改良。