RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 小龍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[產品開箱] TA07 PRO 開箱!

ivan仔 發表於 2016-7-2 17:39:37 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2016-7-2 02:12
惡唇到齊後開工再比報告大家。

小龍兄, 頭BUMPER 炭板可以用419/419X的(13404030),
牙差同419X一樣, 不過入面的十字架要換金屬的話, 現在都有貨(19804852)

油壓板有可能可以用到419原裝油壓板(不過要試)
SERVO金屬吊碼 都好似用419(都係要試)
ivan仔 發表於 2016-7-3 22:49:13 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2016-7-5 23:02:15 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2016-7-5 12:41
孖星車比埋套 set 車工具都無用,大部份無得 set,買 op 先搞到.....但孖星膠車新手砌完行得直真係無見過 ...

其實砌咩車都要有基本知識先砌得好同行到直線, 部車行唔到直線, 人係可以控制到行得返直線, 唔通新手比架T4 2016佢砌, 砌完就行到直線?

如覺得雙星車唔好就唔好買, 自己係有選擇權, 你買咩沒人可以左右到你,

新手問大家野的話, 大家係可以講解有咩優點有咩缺點, 等手新自己去睇多D同分析, 再唔係就要試過先知合唔合自己心水.

希望大家都可以多分享, 多理性分析優點缺點, 點去做改善. 大家交流下, 吹下水, 玩車求開心, 最緊要玩得開心.