RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8959|回復: 57
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手 請教問M車

mttmtt 發表於 2016-10-18 09:14:30 來自手機 | 顯示全部樓層
如你鍾意玩M車,可考慮哩部,我見JV都幾多師兄玩,唔貴但d料幾好。http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__65078__BSR_Racing_M_RAGE_1_10_4WD_M_Chassis_Un_Assembled_Kit_.html
mttmtt 發表於 2016-10-18 09:21:03 來自手機 | 顯示全部樓層
你亦可上rcmart.com 睇睇d車同其他野資料先出去
mttmtt 發表於 2016-10-18 11:51:20 來自手機 | 顯示全部樓層
hobbyking 喺香港有sales office, 好似係官塘, 我無幫襯過,等其他師兄答你。還有,聽d師兄講哩部車原裝係跟前珠差,你要換返前直軸會比較好跑d,如你買時要買埋。
mttmtt 發表於 2016-10-18 15:37:19 來自手機 | 顯示全部樓層
M05 要自己砌的。部分雙星車要換配件先好走,如全原裝會比較難玩少少
mttmtt 發表於 2016-10-18 15:39:11 來自手機 | 顯示全部樓層
部分M車都比較易翻車,要同車呔配合先好跑
mttmtt 發表於 2016-10-18 19:29:37 來自手機 | 顯示全部樓層
pls check pm
mttmtt 發表於 2016-10-19 08:55:51 來自手機 | 顯示全部樓層
就算你買M05  pro v.2都唔可以一步到位,你都要改。改完又可能覺得其他車比你部好,所以你買普通版吧啦,普通版已經有摩打、電變、呔同車殼,你加電加遥控玩住先。
mttmtt 發表於 2016-10-19 08:58:35 來自手機 | 顯示全部樓層
你玩完覺得遥控啱你玩先再諗其他嘢吧啦!