RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 陽﹏
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想玩mini車但係又唔係好多錢

henry888 發表於 2007-12-7 06:58:36 | 顯示全部樓層

我又唔同意, 要玩一樣野, 無話洗唔到錢既
玩得遙控車平得去邊?
呢架車仔條原裝珠叉要$250, 其他1:10既珠叉平均幾錢?
d介子係必須品la, $30包得30隻, $1/each, 好平咩?原裝仲有隻貴d tim

玩唔玩到$6000在乎你玩得有有幾執著, 當玩具定真係當佢係專業d
初初玩既, 可以平平地試下呢樣野適唔適合自已玩,
當玩到有樂趣, 成功感....到時你有執著, 想你唔使錢落去都幾難
玩到咁上下又會鑽一鑽牛角尖, 要d前輩or fd 挑通下, 唔好過份執著
又會係玩車既心理層次上有進步

係車場, 望落玩得幾好, 車速玩幾快既, 都無人使少過$6000
唔係有無錢既問題, 係你願唔願意使係呢方面既問題
henry888 發表於 2007-12-7 07:17:54 | 顯示全部樓層
咁又係, 有已經好好
henry888 發表於 2007-12-7 14:05:52 | 顯示全部樓層
原帖由 billy86che 於 2007-12-7 11:12 發表
A suggestion:
AWD chassis set (with bearings & rims)        $820
2PL transmitter                                $2??
#10 rear tyre                                <$30
#20 front tyre                                <$30
wide body (94mm)                                <$170
Ad stock motor                                $180
motor cover                                $60
motor plates (F&R)                                $50
metal pinion gear                                $30
2 Kyosho ball differentials                 <$600
Battery 4 packs                                <$200
GP 1 hour charger x2 with 8AA                 $58?
4562 fets x4                                <$100
Total                                        <$3130               

咁已經唔會好失禮.                         

佢自已識搞都有可能既
拎出去點止100?加fet 起碼都$190
henry888 發表於 2007-12-7 14:15:08 | 顯示全部樓層
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2007-12-7 10:37 發表
平平地唔改住,買四駒玩住先啦!
車唔一定快先好玩既....=]]~
改野唔好太急,慢慢玩慢慢改...
開心好多嫁..
唔好俾圈速,時間令到自己有壓力尼...
mini z係用黎玩嫁,用黎減壓嫁~XD
改唔改,快唔快唔緊要嫁!係 ...

死仔, 講到咁易搵日將你架車打回原形先
等你直路俾人爬頭
henry888 發表於 2007-12-8 12:24:19 | 顯示全部樓層
原帖由 陽﹏ 於 2007-12-8 11:00 發表
同埋...有幾多人係..第一架車..係2手的-_-?..penny同andy都叫我第一架買2手好..但係我又驚玩唔黎-_-

如果你完全唔識awd, 又無fd幫眼, 都係買全新好d, 上網多契弟
henry888 發表於 2007-12-8 13:43:52 | 顯示全部樓層
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 12:32 發表
我想問下...

買mini係咪連車連控一盒過架?係, $1050+/-$50

同埋係咪買咩殼隨自己喜歡...係, 不過唔同車殼有唔同闊度既軡fit番(要另外買), 唔同車殼有唔同車身長度, 要match 番(唔使另外俾錢, 90mm, 94mm可以互調番

車身部分一樣...只係車殼唔同??

預一千蚊到??邊到買會平D呀咁? 模型鋪間間差唔多, 呢樣計平俾你, 第樣收番, 只可以講極速老實d, at least唔會特登sell死貨

上黎車場睇下先啦, 一班人玩好happy
henry888 發表於 2007-12-9 11:44:25 | 顯示全部樓層
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 22:46 發表
係咪即係我買盒mini...入電就玩到架啦?? 預$1000-$1050??

我見又有分玩飄移同快車...我應該買咩呀??車都係個架, 只係setting 有分飄移同快車

之後到我玩到咁上下玩熟左...先開始逐樣逐樣改零件??無錯, 咁樣你先知咩係你既需要, 唔使買錯

同埋點解我見第二個版D人D車殼要自己噴色GA...車殼有得另外買, 已上色 or 全白, 有d人喜歡DIY, 有d喜歡現成
仲有埋車頭燈車尾燈同底燈...好鬼靚...

快d加入我地個大家庭
henry888 發表於 2007-12-13 14:45:58 | 顯示全部樓層
原帖由 ERIXON 於 2007-12-13 14:40 發表
KWS邊間係賣Mini-z parts?

你唔識入去問嫁咩?有一半以上都有嫁wor