RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5612|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

q steer改快問題!

LokSpec 發表於 2008-8-1 22:18:58 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

1.q steer既零件(唔計bcg)麼打同齒係咪都係橙色最勁?
對,橙色轉速最高
2.除左r32係配橙麼之外,仲有邊隻款係配橙麼?
暫時冇
3.rx-7同c3除左配橙齒,又是否配橙麼呢?因為我係官網睇到e兩隻款麼打個樣橙橙地
  http://www.takaratomy.co.jp/products/qsteer/products.html
白摩,即一盒車有兩個白摩
4.q steer係唔係除左換齒,麼,鈦,電之外.就冇其他野可以改快?
手指,操多D車
5.有冇邊架車既摟力最勁?因為我而家果架新車轉向冇乜力,我又睇唔明你地既解決方法
轉向,要拆殼調轉向,但你有的是最初的套裝車,改完效果都不及最新型
6.用我有限度既知識,如果我配哂快齒,橙麼,換埋電(你地教果隻,加埋有4.5V OR 6V),咁樣係咪已經係q steer既極限?
快齒,橙麼,你玩直路Only?
唔好浪費Q-Steer的靈活性(我鍾意多彎的跑道)

LokSpec 發表於 2008-8-1 22:27:50 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

新bB 個人覺得Q車靚過真車

LokSpec 發表於 2008-8-2 22:57:06 | 顯示全部樓層
原帖由 041178412 於 2008-8-2 00:32 發表
5.有冇邊架車既摟力最勁?因為我而家果架新車轉向冇乜力,我又睇唔明你地既解決方法
轉向,要拆殼調轉向,但你有的是最初的套裝車,改完效果都不及最新型

請問可否教教小弟?同埋最新型係邊款?

下邊兩台為最新

登錄/註冊後可看大圖
LokSpec 發表於 2008-8-3 22:10:24 | 顯示全部樓層
原帖由 BENNY033 於 2008-8-3 02:06 發表

師兄架黑b係買定自己噴架~~

係單品車QS02
http://www.takaratomy.co.jp/products/qsteer/products.html

有幾部要等有時間至噴,其中一部係上一代bB
LokSpec 發表於 2008-10-9 13:10:51 | 顯示全部樓層
原帖由 TiNGz 於 2008-10-9 02:58 發表

請問係咪指QSS07 銀色那架R32 呢?

Thanks.

唔係銀色那架
而係QSH03 Reebok花R32
LokSpec 發表於 2008-10-10 12:44:39 | 顯示全部樓層
原帖由 bosco2814 於 2008-10-10 00:04 發表

請問邊隻model先係用新形呢?

因為出咗第二版
現在買到的行貨全是新型PCB
LokSpec 發表於 2008-10-13 13:58:18 | 顯示全部樓層
原帖由 TiNGz 於 2008-10-13 13:55 發表

Thanks.
但係而家唔見有得賣喇.

因為還未有行貨