RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 警察
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大呔M03-M....

MrSH 發表於 2006-5-13 20:56:24 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2006-5-13 20:54 發表
唉 ............

有咩事啊??
觀星是答案 發表於 2006-5-13 21:07:16 | 只看該作者
原帖由 MrSH 於 2006-5-13 20:56 發表

有咩事啊??

無事啊 ~ 其實除 o左 body 外, 用大呔的問題不大
同一般 touring car 一樣, 你摩打同電變夠勁, touring car 同 M 車的齒比一樣 o甘行
只係我套 230 電變 + Sport tune motor 行 M 車的 5.8:1 齒比吃力而已

你地照行應該無問題的
MrSH 發表於 2006-5-13 21:09:47 | 只看該作者
我都係諗住用 330 咋喎  同你差唔多啫
觀星是答案 發表於 2006-5-13 21:11:37 | 只看該作者
原帖由 MrSH 於 2006-5-13 21:09 發表
我都係諗住用 330 咋喎  同你差唔多

有距離 ....
MrSH 發表於 2006-5-13 21:14:12 | 只看該作者
我部 m04 用 230 架!!  同你一隊啦  

我用330 係因為見佢平呀 ($299)
monkichi0210 發表於 2006-5-13 21:50:45 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2006-5-13 21:07 發表

同一般 touring car 一樣, 你摩打同電變夠勁, touring car 同 M 車的齒比一樣 o甘行
只係我套 230 電變 + Sport tune motor 行 M 車的 5.8:1 齒比吃力而已

...

bro...
如你所講....若電變勁d...但一樣用sport tune motor又如何...????
觀星是答案 發表於 2006-5-13 22:51:48 | 只看該作者
原帖由 monkichi0210 於 2006-5-13 21:50 發表

bro...
如你所講....若電變勁d...但一樣用sport tune motor又如何...????

摩打熱, 電變好一點吧
雷公 發表於 2006-5-13 23:18:14 | 只看該作者
如果你個摩打係輸出唔到足夠扭力去推個齒輪﹐甘D推唔到既力量咪轉為熱量﹐個摩打咪熱D囉﹐同個電變勁唔勁無咩大關係。
gary 發表於 2006-5-15 23:17:16 | 只看該作者
原帖由 MrSH 於 2006-5-13 18:13 發表

諗緊換唔換底板......so 未開始

換啦~~換啦~~換啦~~換啦~~換啦~~換啦~~換啦~~換啦~~
tomy 發表於 2006-5-17 23:56:25 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2006-5-13 21:07 發表

...

所以我M-03改左MC800 lo..............
gary 發表於 2006-5-18 00:38:42 | 只看該作者
原帖由 tomy 於 2006-5-17 23:56 發表

所以我M-03改左MC800 lo..............

好曬呀,戴返附太陽超先..ha...ha...
monkichi0210 發表於 2006-5-18 10:31:03 | 只看該作者
原帖由 tomy 於 2006-5-17 23:56 發表

MC800??!!!bro. u put a 8T double on the M-03 ma!????

too much la......i mean the power also the money u have........
wave 發表於 2006-5-18 10:39:29 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-5-13 23:18 發表
如果你個摩打係輸出唔到足夠扭力去推個齒輪﹐甘D推唔到既力量咪轉為熱量﹐個摩打咪熱D囉﹐同個電變勁唔勁無咩大關係。

咁樣可能會扯高個A數,相對地電變會熱左.
gary 發表於 2006-5-18 12:26:40 | 只看該作者
原帖由 monkichi0210 於 2006-5-18 10:31 發表

MC800??!!!bro. u put a 8T double on the M-03 ma!????

too much la......i mean the power also the money u have........

我話佢電變太多用唔就真~~