RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3950|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日FSY速報

Patrick6 發表於 2006-5-13 18:46:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日在FSY玩, 雖然得幾個人, 但係都玩得好開心, 尤其是我架Hellfire 換左釘呔及14T 在engine 含鍾(原裝是13t), 架車聽話左好多, 連場主阿傑哥都忍唔住要渣兩野, 不過直路都係唔夠快, 下次再換隻15t 試下先!
下面段片係傑哥用我架Hellfire 去追前面兩架車, 第一架是buggy, 第二架是Inferni ST, 輸左半個圈都追得翻, 真係好刺激! 不過都係傑哥手車勁至追到.
http://download.yousendit.com/CEDBFE562A6CE26E

Skyline 發表於 2006-5-13 18:56:02 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 18:46 發表
今日在FSY玩, 雖然得幾過人, 但係都玩得好開心, 尤其是我架Hellfire 換左釘呔及14T 在engine 含鍾(原裝是13t), 架車聽話左好多, 連場主阿傑哥都忍唔住要渣兩野, 不過直路都係唔夠快, 下次再換隻15t 試下先 ...

Good good good !!  I think I like Hellfire more now .....  
WTO 發表於 2006-5-13 18:57:02 | 只看該作者
今日爽喎, 風涼水冷
咬住架ST唔放噃
換咗咩呔?
WTO 發表於 2006-5-13 19:10:09 | 只看該作者
架ST幾快喎.....換埋OS30咪識飛
 樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 21:23:49 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-13 18:57 發表
今日爽喎, 風涼水冷
咬住架ST唔放噃
換咗咩呔?

換左原裝Hellfire "link" 加 HPI 釘呔, 一套$420 都唔算太貴
WTO 發表於 2006-5-13 21:28:19 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 21:23 發表

換左原裝Hellfire "link" 加 HPI 釘呔, 一套$420 都唔算太貴

nubz tire ?
 樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 21:28:59 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-13 19:10 發表
架ST幾快喎.....換埋OS30咪識飛

不過iCoke 兄想將部OS30 放落:
Inferno ST-R or
Hellfire SS or
HN CRT1 Pro.....or .......??????
WTO 發表於 2006-5-13 21:32:17 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 21:28 發表

不過iCoke 兄想將部OS30 放落:
Inferno ST-R or
Hellfire SS or
HN CRT1 Pro.....or .......??????

不如我哋估吓佢換邊部 ?
我估先.....HN XICRT PRO
 樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 21:35:15 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-13 21:28 發表

nubz tire ?

no ah, 條呔好似係HPI for T-maxx 用的.
WTO 發表於 2006-5-13 21:36:10 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 21:35 發表

no ah, 條呔好似係HPI for T-maxx 用的.

IC
有冇愛驅相?

樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 22:05:01 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-13 21:32 發表

不如我哋估吓佢換邊部 ?
我估先.....HN XICRT PRO

99.99% 因為佢話等唔切, 因為Inferno ST-R 要訂三個星期, Hellfire SS 問快摺, 只係識答: "快啦快啦, 就有啦!" 咁即係幾時至有呀? 所以佢都應該係買.....HN XICRT PRO.

話時話, 去快摺買野都幾嘔血, 除左事頭婆外, 其他的人好似乜都唔識咁, 而買parts 我已經比晒D parts no. 佢地, 佢地一係話無呀, 要訂, 好快有(其實都唔知幾時至有), 一係話電腦check 左有貨, 不過唔知放左去邊, 你遲D再黎過啦! 真係比佢激死. 好似今次買tie, 我比左個原裝"link" 的 part no. 比個男人, 同佢講要一set4隻同釘呔, 佢在電腦check 左有貨跟住走左出去羅, 點知佢只係羅左一對"link" 問我唔岩, 我話但係要一set 4隻連釘呔, 跟住佢又走左出去, 點知翻黎有4隻"link" 同一對釘呔及一對原裝呔, 又問我邊隻(我唔係一早講左要釘呔咩?), 跟住佢又走左出去, 這時鋪裏已經有好多想買野的兄弟等緊, 但係鋪裏的兩個靚女原全唔知佢地要買乜? 佢地頭頂出晒問號, 而我地頭頂就出晒煙.
iCoke 發表於 2006-5-13 22:08:30 | 只看該作者
8月先有ss呀 買左部 hn pro先 8月買埋 ss 咁岩係我生日 老虎一定比我買
WTO 發表於 2006-5-13 22:19:12 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 22:05 發表

99.99% 因為佢話等唔切, 因為Inferno ST-R 要訂三個星期, Hellfire SS 問快摺, 只係識答: "快啦快啦, 就有啦!" 咁即係幾時至有呀? 所以佢都應該係買.....HN XICRT PRO.

話時話, 去快摺買野都幾嘔 ...

醒嗰個max走咗去rcmodel , 其餘個啲都係問緊佢就訓 , 訓醒佢又問, 都唔明佢哋點做代理
 樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 22:19:22 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-13 21:36 發表

IC
有冇愛驅相?
WTO 發表於 2006-5-13 22:21:34 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 22:19 發表

唔錯
 樓主| Patrick6 發表於 2006-5-13 22:27:26 | 只看該作者
話時話呢WTO兄, 你幾時至出山同我地走翻轉呀?
另外想請教下你, 你放過果D 好鬼靚同好鬼毒的Hellfire option parts 可以在邊到買倒呢? 因為我想.............
SunLi 發表於 2006-5-14 00:37:17 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-13 22:05 發表

話時話, 去快摺買野都幾嘔 ...

我都試過準備一堆 parts no.去快摺,過幾天去問佢邊樣有貨及價錢,答唔倒我,再過幾天再問,佢即時同我check貨邊樣有邊樣冇及報價再去貨!有時真係好頭痕,HPI野佢先有........上網訂分分鐘快過佢!

今日見到你換左釘呔,成架車精神晒,同上星期日你架Hellfire差好遠, iCoke架ST原廠偈好爆呀!‧‧可借今日我無時間一齊玩!

iCoke 發表於 2006-5-14 01:55:38 | 只看該作者
下次見到我既時候 就有多部hn部你反
SunLi 發表於 2006-5-14 10:19:33 | 只看該作者
原帖由 iCoke 於 2006-5-14 01:55 發表
下次見到我既時候 就有多部hn部你反

勁呀! OS.30 HN X1-CRT Pro.....
fyin 發表於 2006-5-18 14:32:36 | 只看該作者
好等我攞番部Inferno GT 換番buggy呔+ 掃把老殼落埸跑番轉先得.
實行跑Rally版.