RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: minimini
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Project M07 On-road Version

smallfaifai 發表於 2008-12-18 00:28:30 | 只看該作者
mini兄做乜唔用M車專用TRF油壓o既?
 樓主| minimini 發表於 2008-12-18 16:03:06 | 只看該作者

呢 set TRF touring 油壓........我原本諗住放落部 Atlas M 車裡面.......but 由於想慳成本.......所以將佢抽掉過嚟先........試吓個長度啱唔啱.......
smallfaifai 發表於 2008-12-18 16:18:44 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-12-18 16:03 發表

呢 set TRF touring 油壓........我原本諗住放落部 Atlas M 車裡面.......but 由於想慳成本.......所以將佢抽掉過嚟先........試吓個長度啱唔啱.......

會長左o架!不過攝番O ring都可以o既,放心
 樓主| minimini 發表於 2008-12-18 16:22:15 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-12-18 16:18 發表

會長左o架!不過攝番O ring都可以o既,放心

咁支油壓筒會唔會長得滯 ??.......let say 部車沉到最低會唔會頂住個油壓托 ??......Thx !!
chacha 發表於 2008-12-18 16:35:00 | 只看該作者
應該會,我架m04 都試過 ,可以0既話,買返 mini 用啦
題外話,師兄你都好多Project 做咁 你架四驅 M01 整好未?我都好想見識下
 樓主| minimini 發表於 2008-12-18 16:38:26 | 只看該作者
原帖由 chacha 於 2008-12-18 16:35 發表
應該會,我架m04 都試過 ,可以0既話,買返 mini 用啦
題外話,師兄你都好多Project 做咁 你架四驅 M01 整好未?我都好想見識下

其實我本身已經有一部 Tech M01 4WD.......不過想整多一部啫.....
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... p;extra=&page=4   (reply#50 )
smallfaifai 發表於 2008-12-18 16:45:48 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-12-18 16:22 發表

咁支油壓筒會唔會長得滯 ??.......let say 部車沉到最低會唔會頂住個油壓托 ??......Thx !!

都應該冇乜問題o既,以前未出專用油壓o既時候大家都係用TRF油壓玩M03的啦,都冇問題
chacha 發表於 2008-12-18 16:54:15 | 只看該作者
非常汗顏 犀利
bmxurso 發表於 2008-12-18 19:58:03 | 只看該作者
goodgoodgoodgood..........
楓仔 發表於 2008-12-19 00:29:35 | 只看該作者
咁TA03F + TA03R得唔得呢?????
 樓主| minimini 發表於 2008-12-19 08:43:46 | 只看該作者
原帖由 楓仔 於 2008-12-19 00:29 發表
咁TA03F + TA03R得唔得呢?????

sure yes la......same principle only........
hitlau 發表於 2008-12-24 10:12:41 | 只看該作者
继续继续
smallfaifai 發表於 2008-12-24 12:09:47 | 只看該作者
我有諗過:M03+M04頭尾波箱,駁o岩長度再加TL01臂,就係一架FF02雙摩打touring喇。
 樓主| minimini 發表於 2008-12-24 14:46:03 | 只看該作者
呢幾日又加入咗新嘅元素........  ........好友由日本買回來 (香港代理唔爭氣.....冇辦法)........Tech 嘅金屬 camber link........
monkichi0210 發表於 2008-12-26 01:01:53 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-12-24 14:46 發表
呢幾日又加入咗新嘅元素........  ........好友由日本買回來 (香港代理唔爭氣.....冇辦法)........Tech 嘅金屬 camber link........

brother minimini,

在香港"那"代理不會找到這camber link.......只會找到只會叫你留電話話有就call你但200%sure不會覆的hxmka link........
 樓主| minimini 發表於 2008-12-26 01:12:21 | 只看該作者
原帖由 monkichi0210 於 2008-12-26 01:01 發表

brother minimini,

在香港"那"代理不會找到這camber link.......只會找到只會叫你留電話話有就call你但200%sure不會覆的hxmka link........

同意.......

所以凡係 "嗰間" 代理嘅嘢........我通常都係經過先至順便問吓.......完全冇期望佢會有貨......冇期望就冇失望.....

至於佢話留電話.....有貨就call你......算罷啦.........如果有 friend 過開日本搭佢買冇咁嬲.......又或者揾亞Max 代訂仲穩陣........
 樓主| minimini 發表於 2008-12-27 21:25:19 | 只看該作者
今日喺 cat shop 買咗四支 Tech 萬向 ........係 +2mm off-set.........
 樓主| minimini 發表於 2008-12-31 00:54:08 | 只看該作者
louis-wei 發表於 2008-12-31 13:09:20 | 只看該作者
請問幾時搞好呢?期待你ga成品阿,搞到我E家好似追電視劇敢,日日睇下你有冇UPDATE~
 樓主| minimini 發表於 2008-12-31 14:40:53 | 只看該作者
原帖由 louis-wei 於 2008-12-31 13:09 發表
請問幾時搞好呢?期待你ga成品阿,搞到我E家好似追電視劇敢,日日睇下你有冇UPDATE~

截至現時為止.......小弟共有 3 套 "中間件"........(for 210mm x 2 sets; for 225mm x 1 set)..........仲諗緊點樣配搭........

- on-road version
- drift version
- rally version