RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1845|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問題:昨日終於買左DPL RX-7 特別版

tommy0804 發表於 2009-1-1 20:49:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
FD3S係我架Dream car黎!! 玩落手真係好正.
但係有d問題想問, 我想問起d磁磚地板玩,點知好似咁飄既=.='' 定係因為佢個車輪太硬,咬地力差左?=.='' 完全唔可以按實油門黎飄.

同埋Torque-tuned motor <---依個摩打邊度有得買? 因為我應該會不斷練車,估佢好快玩完.所以想買個back up. Thank you~
lg8330 發表於 2009-1-1 21:53:32 | 只看該作者
how much you bought
椰禮 發表於 2009-1-1 23:11:38 | 只看該作者
我諗你係買tomy既d1版fd3s,因為我係倉丁(好似係)見有人睇部d1fd,
係磁磚度超正常好甩,因為超滑,至於摩打,就算日日練車我諗都有排先
要換摩打,正常冇咁快死掛
 樓主| tommy0804 發表於 2009-1-2 00:55:22 | 只看該作者
多謝你地既回覆,新年快樂. 我買$298. 足足平出面2舊水.對比鑽石山荷里活某間頂層鋪頭.

其實用番以前四驅車個d得唔得架? 但係我見個摩打最唔同係個面度好似改裝過黎咁己.???
謙v3v 發表於 2009-1-2 01:53:00 | 只看該作者
原帖由 tommy0804 於 2009-1-2 00:55 發表
多謝你地既回覆,新年快樂. 我買$298. 足足平出面2舊水.對比鑽石山荷里活某間頂層鋪頭.

其實用番以前四驅車個d得唔得架? 但係我見個摩打最唔同係個面度好似改裝過黎咁己.???

$298?你係咪買粉紅色果部fd呀?
skybread 發表於 2009-1-2 02:23:55 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

特別版RX-7...
應該就係講緊架粉紅色FD...
adidaswing 發表於 2009-1-2 09:47:00 | 只看該作者
用任何以前 x 星四驅車摩打都得!
 樓主| tommy0804 發表於 2009-1-3 20:09:52 | 只看該作者
如果個齒輪滑左=同motor支軸有鬆. 咁點算好? AA超能膠得唔得=.=''

出面會唔會有得買?個齒輪