RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1341|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

人生中第一次壞電變...

MAZDA 發表於 2009-1-21 22:07:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
頭先我同部volvo set半控燈時 , 當部volvo set好晒啲燈後 !~跟住我著返車 ,
有耐部volvo 個mc230電變突然冇左反應到唔到電.... 最後用返係三零個mc330
比返部volvo架車就冇事行得走得~~~~ 最後我再用servo同接收試過mc230
電變 ,冇電到~~~~~~~ 個mc230電變都係買左9個月左右 , 咁就玩完~~~~~~
反而個mc330 用左年半到而家都冇事 .....mc330較230 襟玩啲呢....

chan951130 發表於 2009-1-21 22:10:46 | 只看該作者
230係會自己壞啊 你等佢出231
dreamlouis 發表於 2009-1-21 22:18:07 | 只看該作者
唔壞邊會有新呀!~
不過我果個mc230用左咁多年都末有過咩問題啵...!~
咁我都算好彩啦.........!~
fredwoons 發表於 2009-1-21 22:53:32 | 只看該作者
算吧啦!買個新啲?
╚彩竹╗ 發表於 2009-1-22 01:15:51 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 21-1-2009 10:07 PM 發表
頭先我同部volvo set半控燈時 , 當部volvo set好晒燈後 !~跟住我著返車 ,
有耐部volvo 個mc230電變突然冇左反應到唔到電.... 最後用返係三零個mc330
比返部volvo架車就冇事行得走得~~~~ 最後我再用 ...

三零??9個用???你想講咩丫
 樓主| MAZDA 發表於 2009-1-22 07:49:38 | 只看該作者
原帖由 ╚彩竹╗ 於 2009-1-22 01:15 發表

原先個mc330電變用係部PAJERO個道 , 但部volvo fh12用開個mc230電變壞掉...
所以原先用係部PAJERO的mc330 電變比返volvo fh12道~~~~~

ps:個mc230 係創x買 , 用左9個月咁就突然間壞掉~~~~

Doughboy 發表於 2009-1-22 09:24:55 | 只看該作者
230有保護裝備, 佢detect 到 父他把有新 Product, 或主人想換新野, 更甚的因天氣, 和主人八字夾唔夾也會影響.......

以上全部是.....騙你的
dm9261 發表於 2009-1-22 10:52:00 | 只看該作者
原帖由 ╚彩竹╗ 於 2009-1-22 01:15 發表

應該係指三菱同九個月  Orz
dm9261 發表於 2009-1-22 10:52:41 | 只看該作者
原帖由 Doughboy 於 2009-1-22 09:24 發表
230有保護裝備, 佢detect 到 父他把有新 Product, 或主人想換新野, 更甚的因天氣, 和主人八字夾唔夾也會影響.......

以上全部是.....騙你的

伊個感應器  唔裝好過裝 XD