RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 奶昔!极品
打印 上一主題 下一主題
收起左側

南大M新车NRX-12上市

nobuster 發表於 2009-4-7 02:06:34 | 只看該作者
"呢架野800啦,仲要有埋電子野,控 充電  都可能會買既"
又唔好講得咁刻薄,公道d講無名無姓18仔RTR都要八舊喇!如果真係由廣坂爸爸設計(NRX-18盒上有印),而且實物手功又OK,咁都值一千。
minimini 發表於 2009-4-7 02:18:04 | 只看該作者
小弟之前喺日本買嘅 "La La Proto" 限量版...........應該係呢部 NRX-12 嘅試版.........改裝到相中咁嘅 level........都未駛 hkd$1600 (唔計 drift 呔呤).........
piccoengine 發表於 2009-4-7 02:22:28 | 只看該作者
人地Atlas有殼有呔都係1400有找........
rc10 發表於 2009-4-7 03:05:02 | 只看該作者
唔理佢邊個設計乜野牌子邊度造,睇佢塊底板cut到岩岩蠶蠶,我只會比六舊水買佢...........都係唔好,五舊半喇
chtam 發表於 2009-4-7 09:15:06 | 只看該作者
byron.C 發表於 2009-4-7 09:36:12 | 只看該作者

34# 奶昔!极品

你明唔明白咩叫品牌效應?點解各大車廠要年年洗錢去跑比賽?你仲唔明白點解人家可以賣貴而自己唔可以?

人家經過千錘百鍊,個設計是用大量數據得出來!這架車有多少數據?

就算賣老廣板個名,又幾多証實100%係佢 DESIGN?定還是出個名?實質沒有參與其中?

你可以設計一架車,可以無咩數據,生產出來先唔公開發售,先讚助車手使用此車,等市場上驚見此車原來可以和其他一線車比較,再以低於一線車半價發售,搶佔市場!再出超高價改裝零件,因為擁有此車的人多了,就必需要買OPTION,現在才在 OPTION 賺回賣車所蝕的!到依個階段,此車已有品牌效應了。隨後出第 2 代已經可以賣返貴價了..................
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-7 11:36:02 | 只看該作者
呵呵,谢谢大家的评价,其实前面已经说啦,只是大陆卖RMB1600,香港会卖多少钱,现在还不知道,不知可有香港商家在卖了吗,我也想了解香港卖价多少,大家都知道,香港的可选产品丰富,货卖的要比较大陆便宜的。
minimini 發表於 2009-4-7 13:39:32 | 只看該作者
話唔定奶昔兄出呢個 post............目的只係想試吓大家嘅反應............

如果大家接受唔到.......用 RMB1600 呢個價買部咁嘅車........咁佢咪番去滙報俾佢老細知.........調低番個定價............
Ronald 發表於 2009-4-7 14:10:53 | 只看該作者
好似貴左d
LCG 發表於 2009-4-7 20:04:14 | 只看該作者

賣 RMB$1600 不是問題, 而係當我有 $1600 在手時, 會否用 $1600 (在有其他選擇時) 去買這個產品? 到時會有答ans .
tekin 發表於 2009-4-7 21:04:43 | 只看該作者
50# LCG
agree x 2
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-7 21:22:13 | 只看該作者
話唔定奶昔兄出呢個 post............目的只係想試吓大家嘅反應............

如果大家接受唔到.......用 RMB1600 呢個價買部咁嘅車........咁佢咪番去滙報俾佢老細知.........調低番個定 ...
minimini 發表於 2009-4-7 13:39

呵呵,我本人不是厂方的,也只是一个玩家哦,订多少价是厂家的事,买不买是自己的事,大家开心就好咯
kelvin_shum 發表於 2009-4-7 21:23:03 | 只看該作者
其實睇睇就唔差....不過個價貴左少少.....講真$800左右可以接受(咩品牌唔緊要最緊要係質素同車架好唔好走)<~~~~~~~~做到既話話知佢非洲做定太空做個個都會買來玩啦^^"
個人少少意見....並無惡意
llm 發表於 2009-4-7 21:26:13 | 只看該作者
I think RMB1600 is a Retail price only....You can easily find one in Taobao doing at a much better price...I have seen the quality of the car...cant see too much difference from those XX008 or Pro-X copy cars....Let the market do the right thing la....
kkchung 發表於 2009-4-7 21:46:52 | 只看該作者
我對這車也很有興趣,兄不如玩過後說多些車子的設定、反應和那些零件容易壞掉。
200sxsr20 發表於 2009-4-8 07:39:11 | 只看該作者
HPI部新4WD M車連240Z殻,呔呤,都係$13xx,浄車版只係$9xx,但已經有好多新design,包括金屬菊花齒(傘齒),新可調式前牙差,原裝己有0,2,3度Toe-in,原裝可調210mm,225mm wheel base,多殻柱位置選擇......

NRX-12點解會响大陸有市場?可能因為之前深圳辦咗幾場M車比賽,有幾個台灣同大陸既高手用NRX-12既原創版介低好多A210入前三名,之後响rcfans(大陸既工房)廣泛流傳. 而且大陸入口稅高,大部份進口M車都比國產車貴,以A210為例,大陸剛剛出時賣差唔多RMB2000仲要option唔齊,NRX-12响大陸已經平過好多進口M車了. 我估NRX-12响香港應該會賣HK$11xx-13xx. 好唔好賣要視乎D option and parts齊唔齊了.
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-8 11:27:18 | 只看該作者
楼上兄说的很对,不能以大陆的RMB价格来衡量香港市场价格的,看到香港的HPI M新车只需$13XX,就可以知道了。所以不能以大陆的市场来评断香港的市场。好车终究是会经得起市场考验的
Bluebird 發表於 2009-4-8 23:01:20 | 只看該作者
Very expensive
阿De 發表於 2009-4-10 03:35:43 | 只看該作者
希望這部新m車在香港賣便宜點

樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-10 22:28:21 | 只看該作者
香港现在还没有开始卖吗