RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: move7648
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M03 (已加長改FF02) 行好盈BL得嗎

小龍 發表於 2009-4-28 20:51:47 | 只看該作者
thanks for sharing!

[因為車身高,要low到好底同時改camber link至得]
hop-up kit 有cambar link, 但唔知可以點low底部車, 唔想攝避震芯, 咁支shock會無晒行程, 下下到頂...

[千萬唔好加Roll Bar&#21709 ...
move7648 發表於 2009-4-25 11:19

將Rollbar同A臂連接個joint位改用波子頭,响個泵把鑽兩個窿加兩粒"機米"壓注條bar,噤就無曬啲虛位,反應同效果會好好多,我架M03M就改咗,見圖。
車身太高係佢最大缺點,可以試吓將油壓個波Joint改响臂條芯,用條長啲hing pin加個波頭,個方法唔可以話好好,但起碼可以Low底架車。
kiev 發表於 2009-4-29 01:27:25 | 只看該作者
係咪可以昇高油壓上面粒波呢 ? 個位咁平加塊薄鋁板好簡單.......
 樓主| move7648 發表於 2009-5-1 02:46:46 | 只看該作者
將Rollbar同A臂連接個joint位改用波子頭,响個泵把鑽兩個窿加兩粒"機米"壓注條bar,噤就無曬啲虛位,反應同效果會好好多,我架M03M就改咗,見圖。
車身太高係佢最大缺點,可以試吓將油壓 ...
小龍 發表於 2009-4-28 08:51 PM

先謝!
唉.. 早小小睇 咗你個post
我今晚就唔使喺TC好似個波咁碌黎碌去啦!!
小龍 發表於 2009-5-1 03:05:51 | 只看該作者
23# move7648

雙蓬恨晚......祝君好運!