RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hc1309
打印 上一主題 下一主題
收起左側

GPM 海綿 tire

維園船王 發表於 2006-6-23 11:19:20 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 10:34 發表

船王, 點樣小心d揀?? 可唔可以講多兩句, thx!

因為"剪魏"d粉腸pack野好求其...
一包四隻可以四隻都唔同,只係見到個呤一樣或者差唔多既就pack埋一齊...
仲有你係嗰晚既邊位??
J 發表於 2006-6-23 11:22:44 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-6-23 11:19 發表

因為"剪魏"d粉腸pack野好求其...
一包四隻可以四隻都唔同,只係見到個呤一樣或者差唔多既就pack埋一齊...
仲有你係嗰晚既邊位??

謝!
我咪係果晚放部慢到嘔的F103 巡遊果條傻佬囉...
臨走時 karhey 同你打招呼, 我行緊係佢後面!
下次同你say 個 hi~~
維園船王 發表於 2006-6-23 11:28:26 | 只看該作者
仲有樓上有位師兄話舊嗰d呔唔得...
其實就唔係唔得,只係溝左d新貨落去賣姐,下次小心d la....
新貨都有硬有林ga,我兩年前嗰陣玩架M~03係展藝買過套M車既呔,60蚊~
好林下添~~

維園船王 發表於 2006-6-23 11:30:40 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 11:22 發表

謝!
我咪係果晚放部慢到嘔的F103 巡遊果條傻佬囉...
臨走時 karhey 同你打招呼, 我行緊係佢後面!
下次同你say 個 hi~~

記住la....
下次同我say個hi呀.....
fyin 發表於 2006-6-23 13:41:49 | 只看該作者
J 兄,
我同班fan通常是星期六晚7點左右到或星期日中午灣仔橋底.
有興趣一斎黎玩吓, F103 / F103GT/ M01~2 / M03 都歡迎.
PM留電比我
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-23 13:59:08 | 只看該作者
I tested la.
they are ok under bridge.
雷公 發表於 2006-6-23 14:10:57 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 10:32 發表

cool 雷公你都有玩... $80 / set or pair? 老展開我 $70 一對!

唉﹐你講起我就覺得果間鋪次次開價都唔同既﹐上星期落橋底﹐有個車友同我講話D 1/10 平地海綿呔套裝係 HKD120﹐但我星期日去問﹐又話 HKD95﹐你講果套 M03呔鈴又係﹐我買80﹐但有版友又話 60﹐可能距見我生面口囉﹐熟D平D唔出奇。
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-23 14:14:32 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 02:10 PM 發表

唉﹐你講起我就覺得果間鋪次次開價都唔同既﹐上星期落橋底﹐有個車友同我講話D 1/10 平地海綿呔套裝係 HKD120﹐但我星期日去問﹐又話 HKD95﹐你講果套 M03呔鈴又係﹐我買80﹐但有版友又話 60﹐可能距見我生面口 ...

i bought $80 also for the M tire
J 發表於 2006-6-23 14:23:08 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 14:10 發表

唉﹐你講起我就覺得果間鋪次次開價都唔同既﹐上星期落橋底﹐有個車友同我講話D 1/10 平地海綿呔套裝係 HKD120﹐但我星期日去問﹐又話 HKD95﹐你講果套 M03呔鈴又係﹐我買80﹐但有版友又話 60﹐可能距見我生面口 ...

$95 set 似乎係公價呢... $120 貴左d 播
但係點解m 呔貴咁多架... $70 *2 = $140!
J 發表於 2006-6-23 14:23:42 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-6-23 11:30 發表

記住la....
下次同我say個hi呀.....

一定一定... 你咁靚仔
 樓主| hc1309 發表於 2006-6-23 14:24:38 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 02:23 PM 發表

$95 set 似乎係公價呢... $120 貴左d 播
但係點解m 呔貴咁多架... $70 *2 = $140!

M tire $80 for 4 wor
J 發表於 2006-6-23 14:27:11 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-6-23 13:41 發表
J 兄,
我同班fan通常是星期六晚7點左右到或星期日中午灣仔橋底.
有興趣一斎黎玩吓, F103 / F103GT/ M01~2 / M03 都歡迎.
PM留電比我

heehe. 收到pm 未?
部 f103 收埋左 lu, 都係唔捨得放
m01-2/3? 我想試放 m04, 應該好似玩花式溜冰咁
J 發表於 2006-6-23 14:28:03 | 只看該作者
原帖由 hc1309 於 2006-6-23 14:24 發表

M tire $80 for 4 wor

the suk suk told me $70/ pair ar...... big brother! that's why i didn't buy and went for touring sponge instead ja!
雷公 發表於 2006-6-23 14:33:46 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-6-23 14:28 發表

the suk suk told me $70/ pair ar...... big brother! that's why i didn't buy and went for touring sponge instead ja!

哈哈﹐80蚊真係FOR4隻架﹐我諗近年GPM生意被3RACING之類既公司打擊﹐生意額滑落﹐所以要吸血.......其實尼間野﹐我諗可能都係主要賺出口錢同賺本地既海綿呔錢﹐其他野真係好老套﹐D料又差﹐不過D大碌車配件我諗都幾好賺既...
J 發表於 2006-6-23 14:38:47 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 14:33 發表

哈哈﹐80蚊真係FOR4隻架﹐我諗近年GPM生意被3RACING之類既公司打擊﹐生意額滑落﹐所以要吸血.......其實尼間野﹐我諗可能都係主要賺出口錢同賺本地既海綿呔錢﹐其他野真係好老套﹐D料又差﹐不過D大碌車配件我諗 ...

sigh... i double checked with him  " huh! $70/pair so expensive!!?" and the answer was "yes ar this one is more expensive ga..." then i was like " i'll take the touring set please"
維園船王 發表於 2006-6-23 18:26:15 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 14:10 發表

呔就有分兩大種ge,
正常版:由舊鋪100蚊加到120蚊,再去到新鋪冇耐就加到140蚊la~
經濟版:由開左鋪冇耐就有,開頭90蚊一set,一個禮拜後就加到95一set~
M呔因為太耐冇買,所以唔係好清楚.....
雷公 發表於 2006-6-23 18:31:00 | 只看該作者
原帖由 維園船王 於 2006-6-23 18:26 發表

呔就有分兩大種ge,
正常版:由舊鋪100蚊加到120蚊,再去到新鋪冇耐就加到140蚊la~
經濟版:由開左鋪冇耐就有,開頭90蚊一set,一個禮拜後就加到95一set~
M呔因為太耐冇買,所以唔係好清 ...

請問咩叫正常﹐咩叫經濟﹖

我記得曾幾何時當老展仲響舊鋪的時候﹐有一日關曬門﹐有幾個差人響入面調查﹐唔知做咩....睇個樣好似比人打劫甘

arsenal 發表於 2006-6-23 18:32:26 | 只看該作者
九十蚊一SET個D,係橋底得唔得呀?
karhey 發表於 2006-6-23 18:33:49 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 06:31 PM 發表

我記得曾幾何時當老展仲響舊鋪的時候﹐有一日關曬門﹐有幾個差人響入面調查﹐唔知做咩....睇個樣好似比人打劫甘

wa, when was it?
維園船王 發表於 2006-6-23 18:37:10 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-6-23 18:31 發表

正常就係白色咭頭紙ge...
而經濟版就係藍色既~~!