RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: yikl
打印 上一主題 下一主題
收起左側

serpent 733 vs shepherd velox v10

redbullbull 發表於 2009-12-2 22:24:04 | 只看該作者

唔通出到去果陣,同人地講自己識邊個邊個

人地可能成績好,但唔代表自己成績好

講埋d野,根本冇意思
sdan321 發表於 2009-12-3 02:25:28 | 只看該作者
redbullbull <<<<<<< le個係一個純真同對''油rc''好有熱誠嘅年青人
佢有時嘅語氣或許會莽撞啲,但請各路英雄老手就唔好太計教嘞,始終現今油車界像bull 這樣年青,又有心,有熱誠加有財力去支持此運動的''後生仔'',真係千中無一啊!
年青人玩呢味嘢點洗錢好,總好過得閒無所事事,賭錢索K呀!
唔好笑佢囉,雖然E家佢技術仲好水皮 但眼見係有好大嘅進步嘅
還望各位認識redbullbull嘅朋友,對佢加以鼓勵及支持,令佢對''油rc''投入更深,技術更上一層樓吧!
993r 發表於 2009-12-3 08:29:06 | 只看該作者
大b 發表於 2009-12-3 08:37:21 | 只看該作者

我好認同sdan321兄說法,redbullbull 係一個對''油rc''及朋友好有熱誠嘅年青人,起碼redbullbull會用私人時間係每場比賽協助朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲,事實上redbullbull做得到,唔係齋講。
redbullbull 發表於 2009-12-3 09:40:38 | 只看該作者

咪進步緊囉
redbullbull 發表於 2009-12-3 09:40:54 | 只看該作者
我好認同sdan321兄說法,redbullbull 係一個對''油rc''及朋友好有熱誠嘅年青人,起碼redbullbull會用私人時間係每場比賽協助朋友加油,汁車,買氣水比佢地飲,事實上redbullbull做得到,唔係齋講。
大b 發表於 2009-12-3 08:37

多謝大B
michaelcheung 發表於 2009-12-3 09:55:12 | 只看該作者
56# alexserpent
你幾時去玩車
RCANDY 發表於 2009-12-3 13:15:59 | 只看該作者

agree with you
RCANDY 發表於 2009-12-3 13:22:25 | 只看該作者
up咁多無謂野做乜
講翻兩部車啦
昨日好似KWS好多 10仔羊賣
貓店$3580  個價好似平過大陸733
話晒德國車, 但零件好很貴
個油缸240蚊
1/10newguy 發表於 2009-12-3 12:09

compare with Xray, their cost is very close to each other.
teamc 發表於 2009-12-3 14:58:05 | 只看該作者
歐洲車歐洲價
RCANDY 發表於 2009-12-3 15:03:51 | 只看該作者
I just sold the 733 and buy the V10, don't say their performance - since i'm not a good driver
compare with those C hing.
But the materials like the plastic and metal parts, to be honest V10 is better.
BT 發表於 2009-12-3 16:48:55 | 只看該作者
up咁多無謂野做乜
講翻兩部車啦
昨日好似KWS好多 10仔羊賣
貓店$3580  個價好似平過大陸733
話晒德國車, 但零件好很貴
個油缸240蚊
1/10newguy 發表於 2009-12-3 12:09

蛇仔個價好似唔使$3580, 只係3仟多D,其實相信兩架車都好好跑,兩架都係金屬為主,只在於你喜歡那個牌子外型同設計,733好多新設計好特別,經過多次比賽同大小碰撞,金屬同膠料亦未至講到咁化學,狗骨同狗骨杯經過700幾圈都只係小小損蝕,以上是親新体驗唔係聽返黎,至於保養開支733會平D,因為中國制。
ceo2009 發表於 2009-12-3 17:14:53 | 只看該作者
Ching個例子很特別
BT 發表於 2009-12-3 19:19:07 | 只看該作者
Ching個例子很特別
ceo2009 發表於 2009-12-3 17:14

係呀,因為慣咗,糸ACO玩車,有時都會用幾多佰圈來形容,例如操咗3佰幾圈車,行咗仟二圈就換雞肶咁,直接容易明白
alexserpent 發表於 2009-12-3 19:35:11 | 只看該作者
係呀,因為慣咗,糸ACO玩車,有時都會用幾多佰圈來形容,例如操咗3佰幾圈車,行咗仟二圈就換雞肶咁,直接容易明白
BT 發表於 2009-12-3 19:19

我地都係用幾多佰圈來形容操車.
BT 發表於 2009-12-3 22:22:38 | 只看該作者
97# alexserpent

好wo,唔知幾時有機會同CHing一齊操番幾百個圈??
stanley_wwy 發表於 2009-12-4 23:38:10 | 只看該作者
97# alexserpent

好wo,唔知幾時有機會同CHing一齊操番幾百個圈??
BT 發表於 2009-12-3 22:22

要跟倒你幾百圏都有難度喎.....
mtaristo 發表於 2009-12-7 12:12:57 | 只看該作者
但系,點解國內的車友話733好易爛parts?唔同,同氣候有關?
victor1997621 發表於 2009-12-2 19:28

I also play 733 at ACO for several months, no main problem at all.
GQ10 發表於 2009-12-14 11:09:12 | 只看該作者
以前玩X-ray,最近玩左733, 都幾好. D彎都幾好喎, 撞左幾次都無事. parts都唔係好貴.
RCwing 發表於 2009-12-14 13:28:50 | 只看該作者
以前玩X-ray,最近玩左733, 都幾好. D彎都幾好喎, 撞左幾次都無事. parts都唔係好貴.
GQ10 發表於 2009-12-14 11:09

近牌我都轉咗玩蛇仔,幾好揸,感覺唔錯.雩件又大眾化.