RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2886|回復: 3
收起左側

我的Roco line layout plan

fyin 發表於 2009-12-22 10:59:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我的Roco line HO layout plan, 修改咗好多次, 哩次比較滿意.
實景一正在制作中.
train layout.jpg
SSD 發表於 2009-12-22 14:45:51 | 顯示全部樓層
好正,Good,努力!
gattermond 發表於 2009-12-23 14:08:30 | 顯示全部樓層
Layout 幾 M x 幾 M ??
我過年都想入 Roco DCC starter set 玩吓
 樓主| fyin 發表於 2009-12-23 14:34:04 | 顯示全部樓層

長2.6m x 寬0.9m 情景分3塊板併合, 每塊可獨立接駁路軌玩.
你係唔係新玩火車呀? DCC start set 都ok. 如果唔想玩start set 可另配DCC
控連火牛約$1500, decorder約$280 + 配火車頭 or 買DCC火車頭 (不用改).
我用係NCE Power Cab, 覺得幾好用, 日後唔洗換控, 貴少少一次過買部好啲日後唔洗再煩啦.
website : - www.ncedcc.com