RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2300|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

隻船。好慢~_~"

牙威 發表於 2010-1-7 22:40:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
金日第一日洛水   但隻船 比我想像中 慢好多。....我而家用緊完裝野。。

我諗住轉9T無刷摩打。聽日再去事多次先@@"聽日有冇屯門D C兄會去屯門玩船仔??
vending 發表於 2010-1-7 22:52:22 | 只看該作者
用9T摩打電流可能好大,最好先走一至二圏立刻檢査電變,電池及摩打温度.
金日第一日洛水   但隻船 比我想像中 慢好多。....我而家用緊完裝野。。

我諗住轉9T無刷摩打。聽日再去事多次先@@"聽日有冇屯門D C兄會去屯門玩船仔??
牙威 發表於 2010-1-7 22:40
kiev 發表於 2010-1-8 20:10:12 | 只看該作者
你行幾多 volt ? 齒比幾多 ? 隻葉幾大幾多 pitch ? 行船底葉定船尾葉 ? 行船尾葉係半浸定全浸 ?
.新兩兄弟 發表於 2010-1-8 21:40:03 | 只看該作者

牙威 發表於 2010-1-7 22:40

我星期六早上10:30~12:00到
RCman 發表於 2010-1-9 09:06:56 | 只看該作者
我一早話左呢部Kyosho 船
如果原裝set up...落水只係得把聲...部船係唔去的。
其實玩快船...真係唔好買Kyosho
當你換大左動力,部船身就會支持唔住,
而且,加大左動力後....原裝個船舵同動力比例不同...
你會發現轉灣轉唔到...又唔定。
我見D玩快船D師兄...佢地都係加把側刀的。
甘改改下....不如正正經經買部正宗快船好D
vending 發表於 2010-1-9 11:42:46 | 只看該作者
非常同意,不過似乎這是没有朋友玩開船的船友必經階段,行多好多寃(王)路.
我一早話左呢部Kyosho 船
如果原裝set up...落水只係得把聲...部船係唔去的。
其實玩快船...真係唔好買Kyosho
當你換大左動力,部船身就會支持唔住,
而且,加大左動力後....原裝個船舵同動力比例不同...
你會發 ...
RCman 發表於 2010-1-9 09:06
樂天熊仔 發表於 2010-1-10 13:55:31 | 只看該作者

kyosho blueatreak 800 ?
唔錯呀,起碼似隻船,唔太慢,唔似d不似船型快到似顛狗
師兄唔可讓比我呀?
josephlkcheung 發表於 2010-1-14 11:43:54 | 只看該作者
隻船。好慢~_~"
威哥,你要想一想玩船想要甚
1.速度,買錯船kyosho這遊艇不是賽艇,賣了它,KWS HK$1600 可買到賽艇
2.裝船和改良的樂趣,由慢改到快,不受控改到受控,邊學邊玩+成功感才引導你升仙
3.像真船,玩手工藝,屯門很多師兄都是高手
威哥,你要想一想
 樓主| 牙威 發表於 2010-1-14 15:34:57 | 只看該作者
隻船。好慢~_~"
威哥,你要想一想玩船想要甚
1.速度,買錯船kyosho這遊艇不是賽艇,賣了它,KWS HK$1600 可買到賽艇
2.裝船和改良的樂趣,由慢改到快,不受控改到受控,邊學邊玩+成功感才引導你升仙
3.像真船,玩手工藝 ...
josephlkcheung 發表於 2010-1-14 11:43

多謝C兄指導@_@"...我會好好地想一想
taiming1 發表於 2010-1-14 17:52:02 | 只看該作者
多謝C兄指導@_@"...我會好好地想一想
牙威 發表於 2010-1-14 15:34

威哥仔師兄:
       如果喜歡玩快船,不如看看今天二手出售版黃色那隻,買回來改改怎樣,
      由可請教Etti 潘生
 樓主| 牙威 發表於 2010-1-14 22:10:14 | 只看該作者
       威哥仔師兄:
       如果喜歡玩快船,不如看看今天二手出售版黃色那隻,買回來改改怎樣,
      由可請教Etti 潘生
taiming1 發表於 2010-1-14 17:52

ok~我去睇睇先.....唔該C兄@@.....

C兄 叫反我威仔OK....
vending 發表於 2010-1-14 23:48:15 | 只看該作者
不用客氣,這裏好多船友可解决你的問題.
       威哥仔師兄:
      由可請教Etti 潘生
taiming1 發表於 2010-1-14 17:52