RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2029|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實我好好好新手

superoy 發表於 2006-7-13 14:33:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
雖然買左架車好耐.. 但好小玩......而家又想玩番..

以前買左個差機, 好平果d, 唔知點解, 差來差去個燈都仲係紅色....

都唔知差到幾時, 差左幾個鍾, 個電都熱哂, 又脹在.......都仲係紅燈........究竟要幾耐架?????
MatthewChoi 發表於 2006-7-13 14:43:27 | 只看該作者
原帖由 superoy 於 2006-7-13 02:33 PM 發表
雖然買左架車好耐.. 但好小玩......而家又想玩番..

以前買左個差機, 好平果d, 唔知點解, 差來差去個燈都仲係紅色....

都唔知差到幾時, 差左幾個鍾, 個電都熱哂, 又脹在.......都仲係紅燈........究竟要幾耐 ...

買番個貴小小架啦,果D好唔安全架,最好買D有Mon ge,或自動停果D
fyin 發表於 2006-7-13 23:12:30 | 只看該作者
師兄,
介紹你買一部差機, 我都用緊覺得幾好用.
日本eagle racing 的AC -CDC D2 佢可以用AC220 (內置式) or DC12V (外置另加火牛)架
又有溫度detector / 1~10 cell max 6000mAh 及放電工能. 差幾大容量的都得啦.
但最緊要係價錢合理....你估吓幾錢呢??........
係7佰幾蚊, 又唔洗另外買多個12v火牛.
不妨考慮吓啦.
 樓主| superoy 發表於 2006-7-14 11:29:37 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-7-13 23:12 發表
師兄,
介紹你買一部差機, 我都用緊覺得幾好用.
日本eagle racing 的AC -CDC D2 佢可以用AC220 (內置式) or DC12V (外置另加火牛)架
又有溫度detector / 1~10 cell max 6000mAh 及放電工能. 差幾大容量的都得啦 ...

woo........
:L7百幾....
fyin 發表於 2006-7-14 23:25:26 | 只看該作者
師兄,
雖然係貴少少, 但你買個香港制都要4~5佰幾啦.
D2話晒係日本嘢, 唔玩買番出去都有價.
我朋友有個金句佢常常話 "貴買平用" 我時常都用這方法去衡量所買唧嘢值唔值.
大家覺唔覺得我地好多時買嘢成日貪平. 用後覺得都係差少少.
結果都係要買番個好啲. 這樣算算仲用多咗錢. 舊個嗰又唔知嚸處置好.
ppl 發表於 2006-7-14 23:32:49 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-7-14 23:25 發表
師兄,
雖然係貴少少, 但你買個香港制都要4~5佰幾啦.
D2話晒係日本嘢, 唔玩買番出去都有價.
我朋友有個金句佢常常話 "貴買平用" 我時常都用這方法去衡量所買唧嘢值唔值.
大家覺唔覺得我 ...

係呀,架生唔怕買好D,除非你唔玩車,唔係都有用