RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1515|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問題.........軑水點用ga~??

markpo 發表於 2006-7-13 20:02:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位~ 想問問,我買左支fx II 的軑水返黎,想問問,漆上車軑後,佢好似好耐都唔乾咁。
咁,其實...係點用GA??thx thx~
AMAT 發表於 2006-7-13 20:16:15 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-7-13 20:02 發表
各位~ 想問問,我買左支fx II 的軑水返黎,想問問,漆上車軑後,佢好似好耐都唔乾咁。
咁,其實...係點用GA??thx thx~

我唔記得FX II係咪俾膠呔用.....

但係呔水搽咗上係唔會好快乾,佢主要個作用係溶開呔O既表面.基本上搽咗上去十分鐘左右到就會用唔甩毛O既紙巾,又或者係布抺咗佢.
 樓主| markpo 發表於 2006-7-13 20:25:55 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-13 20:16 發表

我唔記得FX II係咪俾膠呔用.....

但係呔水搽咗上係唔會好快乾,佢主要個作用係溶開呔O既表面.基本上搽咗上去十分鐘左右到就會用唔甩毛O既紙巾,又或者係布抺咗佢.

謝謝你~ FX II 係比膠用的~ 賣軑水果個人講的~
咁即用紙巾抺咗佢之後就可以用la~?....但, 我抺咗之後,好似唔"絕"咁~ 仲"冼" d 咁.... eor~?

courel500 發表於 2006-7-13 21:11:45 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-7-13 20:25 發表

咁即用紙巾抺咗佢之後就可以用la~?....但, 我抺咗之後,好似唔"絕"咁~ 仲"冼" d 咁.... eor~?

你條係咩呔 ?
AMAT 發表於 2006-7-13 21:31:23 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-7-13 20:25 發表

跣,有好多原因,OVERHEAT都可以好跣.
 樓主| markpo 發表於 2006-7-13 21:46:22 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-7-13 21:11 發表

你條係咩呔 ?

F103GT 原裝軑~ 四條。
SOREX 32 軑,四條~呢套 - http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=16169&extra=page%3D2    不過玩過20排電左右~
ALEXANDER 發表於 2006-7-13 22:33:49 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 13/7/2006 08:25 PM 發表

師兄,我明你講乜,你意思係用手摸條呔會"滑珊珊"Y麻,你茶左呔水抹完之後再等多10~15分鐘咁上下時間就會好拗架啦!!!之後再用手摸下拗唔拗,唔拗就等到乾晒拗為止就得~
 樓主| markpo 發表於 2006-7-13 22:46:15 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-13 22:33 發表

師兄,我明你講乜,你意思係用手摸條呔會"滑珊珊"Y麻,你茶左呔水抹完之後再等多10~15分鐘咁上下時間就會好拗架啦!!!之後再用手摸下拗唔拗,唔拗就等到乾晒拗為止就得~

AR~~!!係ar~~ 而家好拗 ar~ 謝謝你地~
咁,大約可以頂到幾耐呢 ??
courel500 發表於 2006-7-13 22:52:35 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-7-13 22:46 發表

AR~~!!係ar~~ 而家好拗 ar~ 謝謝你地~
咁,大約可以頂到幾耐呢 ??

其實最主要睇你條呔o岩唔o岩溫度 , d 呔水唔會幫到你尾 , 只係因為條呔開頭未o岩工作溫度 , 所以你先要落呔水 !
edmundsfc 發表於 2006-7-14 01:31:36 | 只看該作者
so much to learn....

people don't use foam tires anymore?