RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1977|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊架吸引d

sfdo 發表於 2010-2-8 17:40:19 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
兩架感覺差好遠。
左邊o個架好咬地,原本 setting 過彎感覺怪怪地,自己再set下車頭,好好控制。
用白皮豬唔係太慢(斷估慢唔過原裝 TT01 掛), 唔大O既地方玩都 OK....。

右邊O個架直路勁快,但衰在尾轆唔咬地。馬打係 Team Power 黑摩,只係用三分一動力,出彎多數時間都打滑。
地方細,仲慢過左邊o個架。

本來我想話俾d新手知:買 左邊o個架好。
可惜左邊o個架最大問題係:
冇 PARTS!
單選投票, 共有 6 人參與投票
16.67% (1)
83.33% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
garywong5368 發表於 2010-2-8 18:02:52 | 只看該作者
右邊o個架
左邊o個架好騎呢
lung1 發表於 2010-2-8 18:39:59 | 只看該作者
two different type of your car...........cannot compare...........
silvavisil 發表於 2010-2-8 18:56:54 | 只看該作者
右邊O個架直路勁快,但衰在尾轆唔咬地。馬打係 Team Power 黑摩,只係用三分一動力,出彎多數時間都打滑。
地方細,仲慢過左邊o個架。

右邊吸引d ~
尾轆唔咬地係因為珠差set得太緊.講真,你駕Hot Bodies 12x 係好好走~ 堅的.
 樓主| sfdo 發表於 2010-2-10 13:10:56 | 只看該作者
4# silvavisil

以我玩開 Mini-Z MR02 o既感覺。呢個珠差應該唔緊。
太鬆差速又會打滑,
但又可能係電池過輕,所以車尾唔咬。(我用 18 仔 電)