RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 00zero
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買dnano

BigBear 發表於 2010-4-14 22:50:56 | 只看該作者

宜家D人個腦都唔知想乜,唔通世界反轉曬,出街食飯同Shopping 會有錢收?????
BigBear 發表於 2010-4-14 23:09:54 | 只看該作者
你有冇上去了解過架?
我好想笑你
唔好上咁多網啦
50270898 發表於 2010-4-14 17:55

我真是很少上網,但我肯定你冇上去了解過.
(井底之蛙)讀多D書la,真是可笑可可笑.
raybee1211 發表於 2010-4-14 23:44:04 | 只看該作者
呢架車真係唔錯,接近冇損耗 ,零件平,拎出去玩又方便
入會買車仲布得平,真係超值
800mah 發表於 2010-4-15 00:23:47 | 只看該作者

好玩咪玩,唔好玩咪唔玩囉好簡單,我又唔覺得一定要上去玩先得,
你可以返屋企玩,去第二個國家玩,再唔係自己開個埸玩都得架(你個埸開得好我都會上去玩架)
,又無人話你唔係到玩唔買比你,都係我衰唔開個埸同比架車你玩
我應該開個埸再比錢你上去玩先得
hollandshing 發表於 2010-4-14 18:11

我只係理性討論, 車我買左, 場我個個星期都比錢玩, 唔係呢個場咁解.
我發表我o既意見, 全都係現實範圍內.
對於你天馬行空o既建議, 我想都唔去想, 更加唔會回應. 但係唔知點解你會咁講

唔知你有一日碰到我或同我持相同意見o既人, 你會唔會講返同樣o既野,
我就一定會講返我o既意見, 實實在在o既意見.
800mah 發表於 2010-4-15 00:31:45 | 只看該作者
回復 60# hollandshing

再講白d....就係  "只準堂食, 不準外賣, 外賣要加錢", 講緊係車, 唔係track
同條 track 好唔好玩, 收唔收錢, 收幾多錢, 係邊度玩, 邊個開, 邊個比錢....一d關係都無.
可能係我之前表達能力低, 但係好多版友都已經明我講咩.

係要我講到咁白
800mah 發表於 2010-4-15 00:44:21 | 只看該作者

pd, LP640, 仲有幾位師兄,

我只係講下我對綑綁銷售的喜惡 (其實無喜)
i.e. 將車, 會籍 or 場租綁起黎賣
但dNano的獨特性(獨市), 所以有此商業決定我係明白的

不喜請隨便插
BigBear 發表於 2010-4-15 02:49:51 | 只看該作者
商業社會是這樣的接授吓la

我都想在家中睇阿凡達4D,
咪一樣要上網訂飛,訂都要等成幾個星期先有得睇仲要成佰多元一張,
鬼咩人哋投資咁多錢,唔通俾老番攞部DV入去就盜版到呀.
dNano 咪一樣自已唔保障自己產權咩
Xbox Play Station各大Games商,都要你用反指訂地區Server先玩到online.
有乜大不了丫.宜家出街打街咪一樣要你出咭做saving,用張SD插入去saving 俾人話你傻仔la.
做乜要將Kyosho Shop同其他KWS商店,双題抦論大家銷售方法同客路都唔同,適合自已咪玩吓囉,唔合適咪當上去睇吓嘢學吓嘢囉!

再講落去唔明都無意思,大家玩車都係想開心.
(原諒我講句唔可以在這講嘅說話)
玩車買車賣車玩到買到賣到X曬鬼咁,邊有人同你玩丫.
Think Positive, get negative你認為有益嗎?
50270898 發表於 2010-4-15 08:56:04 | 只看該作者
我真是很少上網,但我肯定你冇上去了解過.
(井底之蛙)讀多D書la,真是可笑可可笑.
BigBear 發表於 2010-4-14 23:09

點解你咁肯定我冇上過去呢?師兄???
如果我話你知我4月先買車呢?
我真係覺得你好好笑~~~
dick8746 發表於 2010-4-15 14:27:31 | 只看該作者

"只準堂食, 不準外賣, 外賣要加錢", <---???c兄你唔係之前表達能力低~你直頭係"之前之後"理解能力低,仲話好多版友都已經明你講咩~人地係"堂食特價,外賣正價"~~比喻都錯~外賣幾時話要加錢呀??仲好似好叻咁
LP640 發表於 2010-4-15 14:49:15 | 只看該作者
"只準堂食, 不準外賣, 外賣要加錢",
dick8746 發表於 2010-4-15 14:27

的的Ching,你講得好挍笑
dick8746 發表於 2010-4-15 15:01:12 | 只看該作者
我都係上"o下"綱打發下時間o姐~~
800mah 發表於 2010-4-15 17:04:37 | 只看該作者
A) "歡迎堂食外賣, 堂食特價, 外賣正價"

B) "只準堂食, 不準外賣, 外賣要加錢"

分別在於: A 係好聽, B 係事實
800mah 發表於 2010-4-15 17:05:17 | 只看該作者
的的Ching,你講得好挍笑
LP640 發表於 2010-4-15 14:49

我度左好耐架啦呢句~
sarsino 發表於 2010-4-15 19:18:41 | 只看該作者
老實講
”堂食特價, 外賣正價”
呢句未必真係100%正確,
因為只要用番日本定價計算一下就知道
”外賣重可能平過正價”
800mah 發表於 2010-4-15 19:29:14 | 只看該作者
老實講
”堂食特價, 外賣正價”
呢句未必真係100%正確,
因為只要用番日本定價計算一下就知道
”外賣 ...
sarsino 發表於 2010-4-15 19:18

唔好捉我字虱好嘛

咁使唔使   "堂食特特特價, 外賣特特價, 網上日本郵購特價, Kyosho網頁係正價"  
sarsino 發表於 2010-4-15 21:28:01 | 只看該作者

似乎Ching 終於get 到我嘅諗法
herbert1 發表於 2010-4-15 23:40:09 | 只看該作者
"只準堂食, 不準外賣, 外賣要加錢", <---???c兄你唔係之前表達能力低~你直頭係"之前之後"理解能力低,仲話好多版友都已經明你講咩~人地係"堂食特價,外賣正價"~~比喻都錯~外賣幾時話要加錢呀??仲好似好叻咁
dick8746 發表於 2010-4-15 14:27

觀點與角度
800mah 發表於 2010-4-15 23:57:54 | 只看該作者

一個係商人希望大家 perceive 到的角度
另一個係冇被 convince 到的一群的觀點

以上係我的觀點及角度
BigBear 發表於 2010-4-16 00:01:18 | 只看該作者
點解你咁肯定我冇上過去呢?師兄???
如果我話你知我4月先買車呢?
我真係覺得你好好笑~~~
50270898 發表於 2010-4-15 08:56

如果你上去買,我私人放底一舊水俾定,肥老細
TLMO 發表於 2010-4-16 00:16:42 | 只看該作者
thank you, 呢個名唔錯的, 不過上討論區唔討論我可以點800mah 發表於 2010-4-14 11:44

WOW 有人吹水,不用太認真.