RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1950|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tt-01轉向問題

ray2002 發表於 2010-4-29 02:18:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想知tt-01有冇得改加大轉向既op買呢同埋唔知點解部車有一邊轉灣轉極都唔轉唔到......部車又勁嘈我用5.5t犘打.....但係我朋友用9t玩好靜
lws920 發表於 2010-4-29 03:26:22 | 只看該作者

我都想知~
因為我架tt01都好嘈~
唔知邊隻潤滑油好呢??
or有冇其他辦法可以令架車靜d??
WallaceNg 發表於 2010-4-29 03:47:19 | 只看該作者
嘈可以係齒比問題
要加大轉向可以自己改
chub 發表於 2010-4-29 07:36:48 | 只看該作者

要加大轉向,可以試試將頭toe-in加大,放軟小小頭彈(工)!我都係用好盈9t  58/25齒比 唔覺架車嘈!

不過我係玩快車,唔知對玩飄移有冇幫助??希望對你有幫助!
Marco明 發表於 2010-4-29 09:57:57 | 只看該作者

前上/下搖臂有個位凸出黎.....係用黎頂住轉向杯以免轉向過大.......剪左佢就可以加大轉向
但要留意前中軸杯果個位(前波箱入口)都會頂住轉向組件........set轉向度數時要check清楚
轉向太大都會影響狗骨順暢度........要留意
老實講5.5t太快啦........同埋要依照說明書講係不同齒比時摩打既擺位
 樓主| ray2002 發表於 2010-4-30 01:11:31 | 只看該作者
回復 5# Marco明 c兄有冇圖可以睇下我唔係好明