RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2574|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho RC SurfRider

yooman 發表於 2010-5-19 23:42:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好 ! 小弟為新手玩搖控模型, 請問香港那裡有賣這搖控滑浪板? 廣華街幾店也沒有啊? 是不是很冷門種類所以少入貨呢...

請多多指教~ 謝謝~
yee 發表於 2010-5-20 00:04:05 | 只看該作者
原裝Kyosho RC SurfRider,我諗會好貴(吾好意思.我吾係話你買吾起.請吾好誤會)同好小見到係街.
平平地買隻NQD玩,不過我見有`翻上翻`surfrider ,公仔係男.係大陸 RMB150
 樓主| yooman 發表於 2010-5-20 09:45:15 | 只看該作者
Ok, Thx!
還是先看看再決定~
有沒有玩這個 RC SurfRider 的前輩可以分享一下? 
謝~
kit1938 發表於 2010-5-20 09:47:43 | 只看該作者

以前奸商層經出過,但都有十多年前了,現在甚難揾!可能上e-bay or yahoo 揾吓,會有掛 good luck!不過我諗有都唔平!
我都希望佢Kyosho好似媽星咁,出復刻啦!
taiming1 發表於 2010-5-20 09:48:28 | 只看該作者

深水步(天域)有得賣,在大陸陶寶買可能平的,如在(陶寶)買野,同一樣貨品
     價錢有平有貴,看清楚先好買
 樓主| yooman 發表於 2010-5-20 10:09:32 | 只看該作者
多謝各位指路~ 原來這傢伙已有十多年歷史,~ 哈哈, 可要再去刨刨文...^^
andygoody 發表於 2010-5-21 12:38:48 | 只看該作者
我有一架Kyosho 出的女人版套裝(買時大約一千元), 早前第一次下水, 在海灘玩, 很好玩.
不過可能放得太耐, 那些用來防水的樛邊老化了, 有一點入水.
我看過大陸版, 外型及設計分別不大, 但我相信要改遙控, motor, 電變等, 改裝後, 應該性能不弱, 一樣好玩,值得買
appleoil 發表於 2010-5-21 15:23:34 | 只看該作者
Andy 師兄當年有見過男版的嗎?
andygoody 發表於 2010-5-23 10:29:53 | 只看該作者
我買時已沒有男版, 好似男版不是套裝.只是船一架
appleoil 發表於 2010-5-23 13:23:12 | 只看該作者
咁你果架有冇改野拎去玩呀!我想買男版都係諗住自己加控、接收同servo,原廠野相唔過!呵呵!
gibson 發表於 2010-5-23 15:58:13 | 只看該作者
I have it long time ago, kit only, you need to install  servo and receiver.   Its a lot of fun but very difficult to find.
andygoody 發表於 2010-5-24 21:01:58 | 只看該作者
I have not made any modification to the boat.  I just retained its original settings and accessories and brought it to the beach to play.  The effect is not bad and it could surf over the big waves.
michaeltam 發表於 2010-5-24 22:06:52 | 只看該作者
andygoody 發表於 2010-5-25 20:53:56 | 只看該作者
Very fast, can you tell us what had been modified
speedstar 發表於 2010-5-25 22:12:55 | 只看該作者
Saw one original Kyosho version selling in SZ but it is quite expensive.
cktam 發表於 2010-5-25 22:57:07 | 只看該作者
大家好 ! 小弟為新手玩搖控模型, 請問香港那裡有賣這搖控滑浪板? 廣華街幾店也沒有啊? 是不是很冷門種類 ...
yooman 發表於 2010-5-19 23:42

我有隻NQD版,請联絡我.
appleoil 發表於 2010-6-4 22:09:28 | 只看該作者
yooman 唔好意思我入左部啦..不過係二手..但男版真係好鬼死正呀!!係度感謝MichaelTam 的幫忙,和MR LEE割愛賣隻SURFER比我...THX
appleoil 發表於 2010-6-6 20:01:49 | 只看該作者
yooman 有新貨你要唔要呀??