RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2301|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

yokomo Drift Package係咪一買就玩得?

dagedick 發表於 2010-6-6 02:22:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
yokomo Drift Package係咪一買就玩得?幾錢到?玩得過嗎?其實有無行帶既套裝車架?又幾錢到?謝謝各c 兄指點
jimmyyu123 發表於 2010-6-6 03:25:27 | 只看該作者
yokomo Drift Package係咪一買就玩得?>>>>>>>>唔係
幾錢到?>>>> 千6-千7左右
玩得過嗎?>>>>玩得過~
其實有無行帶既套裝車架?>>>>你指yokomo定係tamiya?
 樓主| dagedick 發表於 2010-6-6 03:31:11 | 只看該作者
咁點至玩到?YOKOMO同TAMIYA有無呀?3Q
jacobchu2007 發表於 2010-6-6 10:19:43 | 只看該作者
You can try Tamiya XB series, RTR (ready to run).
從未玩過 發表於 2010-6-7 08:59:26 | 只看該作者
回復 4# jacobchu2007

唔係好建議買,第一唔平,都要千五蚊
第二, 唔代表一買左就可以玩
第三,舊電同差機唔得
第四,個人認為應該自己砌車好D,壞左或要換野都知要點搞
希望冇講錯,只係我少少的意見
請多多指教 發表於 2010-6-7 16:38:28 | 只看該作者
Really To Run既零子零件好短命,
買車架先,電子野再慢慢配
 樓主| dagedick 發表於 2010-6-7 23:14:26 | 只看該作者
有無好車架介紹下呢?好似好多人都覺得行帶會好小小?我都覺得自己砌對日後維修有幫助.
從未玩過 發表於 2010-6-8 09:27:04 | 只看該作者
回復 7# dagedick
冇車架係完美,唔洗改,所以我認為夠自己玩就得,yokomo drift package 都應該夠,不過要改下lor
tim19891005 發表於 2010-7-4 19:05:17 | 只看該作者
回復 8# 從未玩過

其實要改d咩?
hong8086 發表於 2010-7-5 01:04:02 | 只看該作者
C兄我入o左yokomo Drift Package,
有咩要改下呢,教下小弟啦,3q3q
 樓主| dagedick 發表於 2010-7-5 02:45:08 | 只看該作者
ching你買左幾錢呀一共~yokomo Drift Package,
有咩架入面.eg 控/電咁呀?係咪即玩呀
240SX 發表於 2010-7-5 03:42:24 | 只看該作者

Drift Package淨係有車殼同車架,(電.差機.控.servo)要另外再買
Andrew168 發表於 2010-7-5 11:12:07 | 只看該作者

大部份rc車都要自己搞, 就算 rtr 都係初頭即玩,
玩車實有機會損壞, 始終都要整, 自己唔學識整, 要人幫你搞, 整多幾次, 人地都覺得煩,
其次唔洗幾耐, 你會放棄唔玩, 因每次壞車, 整車都唔識整

Yokomo Drift Package 其中最正路入門車,
高級d可以 drift master 等等, 但又要俾多d錢,
belt drive or shaft drive, 睇個人須要, 不能說好壞, 各有長短,
其他車種玩 drift 比較小人玩或討論, 唔知評價如何,
價錢千幾二千都唔小得