RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主:
收起左側

ICE 3

supernap2005 發表於 2010-9-30 13:48:46 | 顯示全部樓層

小弟最近亦購入了一套 Minitrix ICE3MF , 經過改造後已有車頭燈,車尾燈及室內燈~~~

外盒

外盒

車頭燈

車頭燈

車尾燈

車尾燈

室內燈

室內燈
AMAT 發表於 2010-9-30 14:46:13 | 顯示全部樓層
Fleischmann 發表於 2010-9-30 15:51:32 | 顯示全部樓層
Very Good
supernap2005 發表於 2010-9-30 17:11:55 | 顯示全部樓層
回復 22# AMAT

係呀!我個layout有上下兩層,圖中所見到的是下層車庫的一部份
多謝分享!好似好大個圈,可否貼多幾張相。
另請問一套ICE約多少錢,我套是分開買所以買唔齊。

另回應管理員,個背景是自已整的,有興趣歡迎到訪分享心得。
supernap2005 發表於 2010-10-1 15:28:18 | 顯示全部樓層
回復 25#

全套約$2500~~
回復 26# supernap2005
價錢唔錯。
Fleischmann 發表於 2010-10-2 09:27:44 | 顯示全部樓層
唔明白點解 Fleischmann ICE T  引電弓安裝在車頭及車尾位置,但是MiniTrix 及Arnold ICE 3 引電弓不是安裝在車頭及車尾位置!
但是我上 You Tube 睇過ICE 3真車片段,完來真車版都是安裴不同位置的!
supernap2005 發表於 2010-10-2 15:08:21 | 顯示全部樓層
回復 28# Fleischmann

因為 ICE3 同 ICE T 跟本係兩個不同的車款,只不過外型相似~~
詳細資料如下:
ICE 3: http://zh.wikipedia.org/zh-hk/ICE-3%E5%88%97%E8%BB%8A
ICE T: http://zh.wikipedia.org/zh-hk/ICE-T%E5%88%97%E8%BB%8A
另外,ICE 3共有兩個版本,ICE3 (403)德國國內版,全車8卡共有2個引電弓,
ICE3M (406)國際版,全車8卡共有6個引電弓
由於6個引電弓不會同時升起,每之只會升起其中一,兩個,所以令人誤會每輛ICE3M 的引電弓都安裝在不同位置~
Fleischmann 發表於 2010-10-2 17:17:58 | 顯示全部樓層
唔該晒supernap師兄

回復 29# supernap2005

又學多D野,謝謝!
USAY3K 發表於 2010-11-7 12:14:58 | 顯示全部樓層
一套3CAR-STARTSET ICE約多少錢
AROUND HKD1380 [LEE KWONG]
USAY3K 發表於 2010-11-7 12:19:44 | 顯示全部樓層
TRIX ICE3車頭車廂 COUPLE WITH
Fleischmann ICE 3,車廂 ?
[LEE KWONG HAVE Fleischmann ICE 3車廂 ]