RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: EX超龍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FLYSKY富斯 FS-GT3B 2.4GHz 3CH

mkwong 發表於 2010-9-19 00:23:25 | 只看該作者
請問這搖控有無中文說明書
kkchung 發表於 2010-9-19 01:48:16 | 只看該作者
X360 發表於 2010-9-19 01:59:57 | 只看該作者
我用綠色Heatsink SONIC 有刷ESC .... 用GT3B對不到 ... 何解?
rc10 發表於 2010-9-19 02:29:38 | 只看該作者
之前貪平買咗dx3s,而家見到e件野

覺得自已好柒頭
@850 發表於 2010-9-20 14:42:35 | 只看該作者
我都買左一支,油門阻力很像3PK,但轉向彈弓過硬,也換4PK轉向海棉,佐敦谷試玩OK,星期日用它賽TC,正常無失控,內在OK,樣膠D,低用.單接收廣華那間有貨,
kkchung 發表於 2010-9-21 21:50:43 | 只看該作者
我用綠色Heatsink SONIC 有刷ESC .... 用GT3B對不到 ... 何解?
X360 發表於 2010-9-19 01:59

給回買的模型店看看,有些電變只要把遙控ch2轉為翌轉便可用到。
kkchung 發表於 2010-9-21 21:53:25 | 只看該作者
之前貪平買咗dx3s,而家見到e件野
覺得自已好柒頭
rc10 發表於 2010-9-19 02:29

spektrum dx3s性能高許多,只是這支控在廣華街賣390.00價錢很合一般平常玩家用。
導雷斯 發表於 2010-9-22 21:02:38 | 只看該作者
買左2星期,支控個mon好正
又易set,但功能少左D , 但小弟都夠玩既
rc10 發表於 2010-9-23 01:02:52 | 只看該作者
spektrum dx3s性能高許多,只是這支控在廣華街賣390.00價錢很合一般平常玩家用。
kkchung 發表於 2010-9-21 21:53

兩者性能/功能上有咩分別??kk兄可詳解一嗎,謝謝
kkchung 發表於 2010-9-23 02:53:51 | 只看該作者
兩者性能/功能上有咩分別??kk兄可詳解一纒嗎,謝謝
rc10 發表於 2010-9-23 01:02

spektrum dx3s 是雙向搖控,可以和 SR3300T 接收及接上感應器作交換資料通信。
kkchung 發表於 2010-9-23 02:59:02 | 只看該作者
spektrum dx3s 是雙向搖控,可以和 SR3300T 接收及接上感應器作交換資料通信。
kkchung 發表於 2010-9-23 02:53

spektrum dx3s 下面有多段影片有詳細說明
http://www.spektrumrc.com/Articles/Article.aspx?ArticleID=1839
pl 發表於 2010-10-21 13:05:16 | 只看該作者

請問我現用101bk電變,因101bk要另出條線插落vcc電源座上,甘佢送电容應插那個位.謝謝
Andrew168 發表於 2010-10-21 15:10:09 | 只看該作者

我都用緊, 2xx - 3xx 蚊野唔好諗咁多, 要求高, 冇信心, 買貴d有牌子野就得, 唔洗煩,
要平就唔好多要求, 但我用過後, 又不過不失幾好用, 拍著側邊 3pk 2.4g 未 jam 過,
開機俾電 link 得好快, 但接快 servo 如 9451 不會快速左, 比較過明顯慢過用 3pk 2.4g,
因我都用 3pks 2.4g, 不過已出售, 準備入 4pks     

如只玩慢車, truck, 船 等等, just for fun 就冇所為, 玩 racing 如 touring 就唔好喇
banana2101 發表於 2010-10-24 00:20:07 | 只看該作者
請問c兄呢隻控可以用到邊隻快servo?
yakuza 發表於 2010-10-25 14:36:45 | 只看該作者
I use GT3 before, and it never let me down. Therefore I upgraded to GT3B last week! It is f..king awsome! I highly recommend this machine to all C-hing here.