RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1514|回復: 1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ta05 ver2要點改先可以玩飄移

rolocktim 發表於 2010-8-15 19:41:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我有架ta05 ver2   如果唔玩快車   
1.要點改先可以玩飄移
2.同埋要用幾motor 先好飄(新手)
3.要用咩電變(玩快車果個電變得唔得)

麻煩咁多位c hing
wda 發表於 2010-8-16 10:54:28 | 只看該作者

本人覺得..玩drift 器材唔係最重要一環..反而自己操控最緊要
咩車都係從最接近地面開始改..
輛胎.避震係首要的..之後就係動力.
我玩緊四架車..分別係tt01d. tb03.ta05. df03ra...全部都係4wd ..都只係換左drift 胎..set 避震就drift..
四架都drift到..當然drift 起上來係有小小分別..但用操控可以修正到
由原廠黑豬..風扇黑豬.星星bz..到而家teampower 70a 11.5t無刷..都有用..
如果係初玩drift 可以先試黑豬..電變無話快車用開o個個得唔得..主要睇下個電變頂到幾多t motor . drift 比較著重扭力..所以車唔駛太快..最後都係o個句操好手車先..用盡左架車先改..唔好心存用改裝去克服自己的不足..是你玩架車..唔係架車玩你..一路改..即係一路放血..我本身係做改裝電單車的..改一架搖控車仲貴過改一架電單車..d 搖控車件細細件都百幾二百..我整綿羊仔成個波箱料改裝都係千幾蚊..一條改裝死汽喉都係千幾..加加埋埋唔駛三千..但架車已經快左好多..我近期都放左唔小血..因為一玩就玩五架..ff03. tt01.tb03 ta05. df03..每架車改小小..已經流血不止..仲諗緊買m05 pro