RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: abcde
打印 上一主題 下一主題
收起左側

f109 的 被迫的改裝

樓主| abcde 發表於 2010-9-6 20:03:27 | 只看該作者
回復 20# chub

痴厚d....f103 我試左8mmx2...成個月餅咁...但4排電後...去左1/2層
想找12mm料痴1層少d工夫同無咁厚....
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 20:08:19 | 只看該作者
回復 20# chub

痴厚d....f103 我試左8mmx2...成個月餅咁...但4排電後...去左1/2層
想找12mm料痴1層少d工夫同無咁厚....
師兄...指點下d人點痴pu膠啦..今次同橋底玩無關..响jv玩...無得投訴啦...
chub 發表於 2010-9-6 20:10:17 | 只看該作者

你........
玩到四排電咁多???
我一排都玩唔晒呀
我係頭58mm尾60mm
chub 發表於 2010-9-6 20:34:12 | 只看該作者
回復  chub

想找12mm料痴1層少d工 ...
abcde 發表於 2010-9-6 20:08

唔好玩我啦!!呢度好玩得黎又好危險,都係小心D好!!!
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 20:52:12 | 只看該作者
回復 23# chub

我d電容量少呀.....a123 2xxxmah 一排.......頭50mm 就會掂地...
herbert1 發表於 2010-9-6 21:03:38 | 只看該作者
回復  chub

我d電容量少呀.....a123 2xxxmah 一排.......頭50mm 就會掂地...
abcde 發表於 2010-9-6 20:52

師兄,你用a123電d電會唔會話無就無???

我用A123,2s1p 2200mah,無電前無先兆,見架車一慢就原全行唔郁,做左死車好危險......
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 21:14:04 | 只看該作者
這是a123電的特性....一感覺無力...第一時間反pit....
玩a123電要改電位....但係平...打理容易...玩2wd 一流.....
我地玩6.6v 會用快一點的motor...4000kv 以上先有風扁黑豬速度...
herbert1 發表於 2010-9-6 21:17:51 | 只看該作者

可能我用3000kv魔打,無力時唔明顯,通常見一慢就連pit都返唔倒......

不過d電都操左年幾,同新果時一樣咁爆,又唔使煩.....
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 21:32:33 | 只看該作者
回復 28# herbert1
如果落jv 玩..個場咁大...買隻..........無感就好盈9t (4300kv) 或teampower(4000kv)
有感就所有8.5r 啦...我個friend玩過有刷用a123用23turn motor 速度ok
chub 發表於 2010-9-6 21:46:22 | 只看該作者
回復  herbert1
如果落jv 玩..個場咁大...買隻..........無感就好盈9t (4300kv) 或teampower(4000kv)
有 ...
abcde 發表於 2010-9-6 21:32

我用35a好盈 9t 40c5000ma彎都算ok 但直路就差小小.我仲想換快小小,不過我有個大問題,

就係套珠差 我己改用104珠差,但佢同套呔一樣,唔使一排電就柴左,你地玩幾多排電套珠差先要維修架!
herbert1 發表於 2010-9-6 21:49:54 | 只看該作者
回復  herbert1
有 ...
abcde 發表於 2010-9-6 21:32

我之前又未玩過後驅 ,so far 我F1用3000kv 覺得ok,我部F1砌完都係好少玩,都係慢慢黎,操好d先啦.....
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 21:58:12 | 只看該作者
回復 30# chub
師兄...玩後驅哩個組合太快啦...會好難控..直路可能好爽...但d 灣可能無咁好控...變左因炔得慢...
這也是珠差快謝的原因...
 樓主| abcde 發表於 2010-9-6 22:02:59 | 只看該作者
回復 31# herbert1

咁用隻大牙d 概魔打齒..28/93......不過魔打同電子野會熱d....
herbert1 發表於 2010-9-6 22:42:17 | 只看該作者
我宜家用25/93,即係 3.75,正常熱啦.....
chiwingedwinlo 發表於 2010-9-7 12:58:51 | 只看該作者
回復 20# chub

用係佐敦谷多D, 因小弟手車ma ma地, 橋底殺傷力較大
chub 發表於 2010-9-7 17:52:52 | 只看該作者
回復  chub

用係佐敦谷多D, 因小弟手車ma ma地, 橋底殺傷力較大
chiwingedwinlo 發表於 2010-9-7 12:58

橋底玩得多手車都會勁D架!  !你睇abcde師兄就知啦!!
 樓主| abcde 發表於 2010-9-7 20:55:53 | 只看該作者
回復 36# chub
師兄言重啦...無論响橋底或者jv...我都係熟於慢嗰堆....只係比較鍾意玩車吧了
不過能在比較細地方練習技術是會較快能掌握...
chub 發表於 2010-9-7 21:03:51 | 只看該作者
回復  chub
師兄言重啦...無論响橋底或者jv...我都係熟於慢嗰堆....只係比較鍾意玩車吧了
不 ...
abcde 發表於 2010-9-7 20:55
你又真係幾慢既 :lol /  換電個時嘛!!

我見過你出車架!!!唔好扮野呀!!!!
hknewton 發表於 2010-9-13 00:04:31 | 只看該作者
你又真係幾慢既  /  換電個時嘛!!

我見過你出車架!!!唔好扮野呀!!!!
chub 發表於 2010-9-7 21:03

I played with abcde at wanchai, he's quite fast!
the_hero_ricky 發表於 2010-11-13 18:16:33 | 只看該作者
我都有架 F109, 發現原本果組前避震好唔順, 好似郁唔到甘,我唯有換左孖星個set野, 同埋唔知點解好甩尾, 有冇人知咩原因?