RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 小Ball
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買d有速度感既遙控車

Colin 發表於 2006-8-8 21:31:17 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:30 發表

你地用個d名詞唔係好明= =”
點先叫原裝??我見到d好似得架車...冇遙控器送?對嗎?

原裝:買番黎咩都未改就叫原裝
睇你買咩車,RTR(ready to run) 就一定有控
yuiche 發表於 2006-8-8 21:31:40 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:28 發表

如果佢只係想要快,我覺得唔好玩到咁大喇......

始終買部MINI Z,一買乜都齊,等佢玩一排先講會好O的.
都唔係唔得o既...只不過價錢又差唔多....1比10易整d姐...
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:32:13 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-8 21:30 發表
TT01係1比10o既車..tt01就係400幾蚊o個隻車架......新手玩mini z玩玩下想換控都已經夠死.....一係ex1 mars,一係就ex10 helio...2枝控貴,新手又用唔到咁多function.....

咁4百幾蚊個d係唔係咩都送嫁??
我新手..咩都唔識
AMAT 發表於 2006-8-8 21:32:27 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:30 發表

你地用個d名詞唔係好明= =”
點先叫原裝??我見到d好似得架車...冇遙控器送?對嗎?

MINI Z原裝就成架車控同車架加殼都齊晒.買電就玩得.

TT01果O的得架車,電變接收遙控器等等都要自己買.

如果你只係諗住係屋企放下車,TASTE下玩遙控車滋味,一架最普通O既MINI Z就夠.
MINI Z原裝,全部買返嚟都係原裝.
AMAT 發表於 2006-8-8 21:33:04 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-8 21:31 發表
都唔係唔得o既...只不過價錢又差唔多....1比10易整d姐...

佢話MINI Z都貴喎!仲叫佢洗濕O的個頭!?唔係呀化!?
Colin 發表於 2006-8-8 21:33:27 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:32 發表

我新手..咩都唔識

你睇哂依個網先啦
http://www.rc-evo.com/m_newhand/newhand.html
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:34:07 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-8-8 21:31 發表

原裝:買番黎咩都未改就叫原裝
睇你買咩車,RTR(ready to run) 就一定有控

rtr??好似未見過= =
我問鋪頭個d人...我驚佢會扼我= =”
Colin 發表於 2006-8-8 21:34:46 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:33 發表

佢話MINI Z都貴喎!仲叫佢洗濕O的個頭!?唔係呀化!?

awd 都真係幾金,一粒頭單都百五蚊,tt01 個頭單都係二百一
AMAT 發表於 2006-8-8 21:34:55 | 只看該作者

我新手..咩都唔識

我都唔明你問咩四百幾蚊......

四百幾蚊,你話UNY吉之島果O的呢,就乜都包晒.
如果你係話有版友所講O既TT01一類呢,四百幾蚊仲未包你買遙控車,接收,轉向,電池,充電機.
如果你係話四百幾蚊一部果O的MINI Z呢,應該係BASIC MODEL,唔係新款車架咁大把,但就只要買電池就玩得.
ppl 發表於 2006-8-8 21:35:25 | 只看該作者
買架二手MR01啦,唔貴丫
AMAT 發表於 2006-8-8 21:35:28 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:34 發表

算啦,買MINI Z啦.
Colin 發表於 2006-8-8 21:35:47 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:34 發表

你連自己想玩咩車系都唔知呀,我係sales緊係當你係水魚咁禁啦
AMAT 發表於 2006-8-8 21:36:34 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-8-8 21:34 發表

awd 都真係幾金,一粒頭單都百五蚊,tt01 個頭單都係二百一

MINI Z我諗唔換O野就咁玩都玩得一排呀?

如果你話TT01的話,仲衰,仲多O野換.

都話佢連MINI Z都話貴囉.......唔好開到咁大隻鑊啦.....唉!
yuiche 發表於 2006-8-8 21:37:04 | 只看該作者

我新手..咩都唔識
400零蚊...打住tt01o既話...一定包摩打,電變可能冇...冇就要買...百零蚊都有隻...
bearing o既話...包就好.....唔包就都要買....價錢要問其他師兄...
中軸換過佢la....30蚊
servo...用3003...幾十蚊就有
am接收.....百幾有一舊
am控....二手都ok
AMAT 發表於 2006-8-8 21:38:27 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-8 21:37 發表
400零蚊...打住tt01o既話...一定包摩打,電變可能冇...冇就要買...百零蚊都有隻...
bearing o既話...包就好.....唔包就都要買....價錢要問其他師兄...
中軸換過佢la....30蚊
servo...用3003...幾十蚊就 ...

人家都話連MINI Z都覺貴囉......仲叫人洗到咁濕......

仲有買電呢?買充電機呢?冇返過千都落唔到樓.
Colin 發表於 2006-8-8 21:38:52 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:36 發表

MINI Z我諗唔換O野就咁玩都玩得一排呀?

如果你話TT01的話,仲衰,仲多O野換.

都話佢連MINI Z都話貴囉.......唔好開到咁大隻鑊啦.....唉!

我部原裝車撞到死下死下都仲未渣得掂,唔換野都真係有掛玩
Eddie168 發表於 2006-8-8 21:40:15 | 只看該作者
我部TT01
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:40:16 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:34 發表

我都唔明你問咩四百幾蚊......

四百幾蚊,你話UNY吉之島果O的呢,就乜都包晒.
如果你係話有版友所講O既TT01一類呢,四百幾蚊仲未包你買遙控車,接收,轉向,電池,充電機.
如果你係話四百幾蚊一部果O的MINI Z呢 ...

其實我都係想玩mini z個隻大細...
因為1:10個d 太大架...
一定要落街玩=v=
mini z就落唔落街都得””
同埋我今日出mk睇好似最平既mini z都7百幾蚊(好似得架車tim)
yuiche 發表於 2006-8-8 21:41:08 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:38 發表

人家都話連MINI Z都覺貴囉......仲叫人洗到咁濕......

仲有買電呢?買充電機呢?冇返過千都落唔到樓.
可能我死好命...咩都有人俾二手我........
不過1比10 d電真係唔平......mini z用金霸王都仲得......
AMAT 發表於 2006-8-8 21:41:42 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-8-8 21:38 發表

我部原裝車撞到死下死下都仲未渣得掂,唔換野都真係有掛玩

MINIZ,佢買部車,之後去買排金霸王都已經玩得,唔好計佢揸唔揸得好呢個問題.

買TT01,四百蚊車,加百幾銀電變,加二百成SET控,加二百蚊排電,三百蚊部差機......

都話囉,佢覺得MINIZ都貴呀.......同埋人地都話想要好似MINI Z咁大O既車仔.....