RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 會員
打印 上一主題 下一主題
收起左側

碳版tt-01終於完成

yuiche 發表於 2006-8-10 12:34:31 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 2006-8-10 12:14 發表

AGREE,因為我第1部車就係TT-01,起初都諗住平玩唔改,但最尾都係好似你咁越改越多!
因為改下改下覺得部車都唔係話咁CHEAP,對我黎講己經好夠玩,所以我都係會一路改落去的
想問你份轉向幾錢?我差呢 ...
我第一部車都係tt01....我o既改車方法好簡單.....只要係金屬parts,唔理係tamiya定gpm都唔要....一定貴....
我而家都係得枝中軸係金屬做o既....
虛位多咪多law....最緊要係有靚o太用.....唔係架車set得點好都冇用....呢d就係我o既窮鬼玩法...
我而家改左可調上臂,二樓架,中軸,快齒.......再多都冇ar.....
bkingsanc 發表於 2006-8-10 12:35:24 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-10 12:34 發表
我第一部車都係tt01....我o既改車方法好簡單.....只要係金屬parts,唔理係tamiya定gpm都唔要....一定貴....
我而家都係得枝中軸係金屬做o既....
虛位多咪多law....最緊要係有靚o太用.....唔係架車set得點 ...

有樣野想問好耐啦,可調上臂有咩用呢?
THX
yuiche 發表於 2006-8-10 12:40:49 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 2006-8-10 12:35 發表

有樣野想問好耐啦,可調上臂有咩用呢?
THX
較camper...camper值高,簡單d講就會咬d...但係相對都會較推...
詳細睇番www.rc-evo.com
bkingsanc 發表於 2006-8-10 12:45:37 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-10 12:40 發表
較camper...camper值高,簡單d講就會咬d...但係相對都會較推...
詳細睇番www.rc-evo.com

明白!thank you!
 樓主| 會員 發表於 2006-8-10 19:14:45 | 只看該作者
原帖由 bkingsanc 於 2006-8-10 12:14 發表

AGREE,因為我第1部車就係TT-01,起初都諗住平玩唔改,但最尾都係好似你咁越改越多!
因為改下改下覺得部車都唔係話咁CHEAP,對我黎講己經好夠玩,所以我都係會一路改落去的
想問你份轉向幾錢?我差呢 ...

我跟呢度一師兄AIBO
改用tb-02果份,但我改左金屬!不過要改埋BEARING內徑3mmx4(用後感:平,靚,正!)
 樓主| 會員 發表於 2006-8-11 01:23:48 | 只看該作者
原帖由 Lo 於 2006-8-10 11:27 發表

荃灣一帶??I play at 大窩口wo~~~^.^
my car is TT-01
when go out play play ya?^.^

好吖
 樓主| 會員 發表於 2006-8-11 21:53:14 | 只看該作者
小弟部tt-01話唔改唔改...改吓改吓...已經改0左好多...碳版tt-01終於完成!而家可以同大家分享一下!(用一d舊車沒有用嘅碳化低版(廢物利用)自家度位改造!可令部平價車增添不少貴氣呢!不過改親一件野落部車都比0左唔同嘅感覺我,好個引...好好玩...!(付出的都值得...!)*新相片:留意第一頁啦!*

yuiche 發表於 2006-8-11 22:01:39 | 只看該作者
你有辦法改埋用碳底我就真係服左你la....heheh
 樓主| 會員 發表於 2006-8-11 22:07:40 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-11 22:01 發表
你有辦法改埋用碳底我就真係服左你la....heheh

無辦法啊!我都好想雙星可以出個碳兜比佢呀!...(不過應該無咩可能囉!)
AIBO 發表於 2006-8-12 09:11:33 | 只看該作者
原帖由 會員 於 2006-8-11 22:07 發表

無辦法啊!我都好想雙星可以出個碳兜比佢呀!...(不過應該無咩可能囉!)

咁攪法,不如直接買架tb-02咪仲好.
AIBO 發表於 2006-8-12 09:13:57 | 只看該作者
我都有玩tt-01.
但我心目中tt-01的用途是放街追dog,入場玩會用TB-02R.
所以我部TT-01唔會改好多野(雖然係咁講,但昨日又花舊幾改四條軸)