RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8908|回復: 84
打印 上一主題 下一主題
收起左側

0係JV , 落樓梯汁車0既時候.就係死車被撞0既"時候".

pskyng 發表於 2010-10-26 11:47:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
發覺好多時死車的師兄架車其實都係0係"落樓梯至地面" 0個段"真空"時間 被撞. 因為0個時師兄都掛住跑落場冇keep 住叫死車, 加上會離開個台. , 而依10秒時間. 有好多車已去到"第二圈", 在台上的師兄其實在"第一圈或半圈時"有避車的. 但到"第二圈"就因為唔知架車未清.. 就撞到.

覺得若死車位置較危險, 師兄落樓梯時都最好一定要keep 住叫(大聲0的. 因為樓梯會令你離開個台好遠)
同埋台上師兄見到死車幫手提"未清" .

祝大家小0的撞. 多0的fun.
ccc_78 發表於 2010-10-26 11:53:34 | 只看該作者
非常好既提意~~!!
RICHOME2 發表於 2010-10-26 12:17:38 | 只看該作者
去JV 有幾多欄車危機,貴車要請保鏢!
seven 發表於 2010-10-26 12:32:44 | 只看該作者

GOOD ~~ !
sunday 發表於 2010-10-26 12:34:34 | 只看該作者
拍硬擋 每個人 任何時候
飛車經過見死車
請米怕醜 大聲  幫手叫死車

等於係公路 你看到對面 行車線 影快相
你都會 "撐高燈" 通知其他駕駛人  一樣

公德無量
move7648 發表於 2010-10-26 12:45:41 | 只看該作者
試過啦, 我行行下, ESC cut機, 一見停車立即大叫, 話口未完, 俾人射中, 無問題, 我知佢無心, 但佢一射中嗰下, 我已經叫救命咁嗌, 佢都係要講多句"小~ 搞L錯停車呀...."
EX超龍 發表於 2010-10-26 12:51:25 | 只看該作者
我見好多c兄死車多數都會叫.但叫左都會被撞...囧
percy313 發表於 2010-10-26 13:09:16 | 只看該作者
哈哈......
出得來行.............好快要還
gogoyo123 發表於 2010-10-26 14:24:39 | 只看該作者
見過有幾仔爺叫都冇叫..第2日見到佢地係kws佢.比人叫汁parts汁到暈@@
oltea 發表於 2010-10-26 14:43:58 | 只看該作者

係咪藍色掃把佬果幾仔爺?佢地炒左我架車幾次,炒到esc cut電,叫左死車都係咁隊,隊到cup左車都照隊,車頂花過沙紙,走過去話過佢地先知咩死車同嗌死車~
 樓主| pskyng 發表於 2010-10-26 15:02:45 | 只看該作者
覺得重有幾個要注意..
1.汁車要快. 唔好慢慢行.. (諗下你有幾幾蚊跌左0係場. 可能會被撞散. 就會行快0的..)
2.走出賽道要小心. 多0的源住邊位行. 盡量等車過至好過. 唔好同佢鬥快出.
3.汁起架車後第一時間走去0的邊位/安全位至好"check 車"(e.g pit位後), 唔好留0係track.  唔係你同架車都有危險.
4.0係一0的灣位. 等過時最好"mou"底身. 免阻到台上車手視線.
gogoyo123 發表於 2010-10-26 21:02:32 | 只看該作者
係咪藍色掃把佬果幾仔爺?佢地炒左我架車幾次,炒到esc cut電,叫左死車都係咁隊,隊到cup左車都照隊,車 ...
oltea 發表於 2010-10-26 14:43

個仔挽藍色,個老豆好似挽橙色 快車殼....
佢架車點爆都冇所謂..最重要既係.我撞佢,,,><
gogoyo123 發表於 2010-10-26 21:05:12 | 只看該作者
覺得重有幾個要注意..
1.汁車要快. 唔好慢慢行.. (諗下你有幾幾蚊跌左0係場. 可能會被撞散. 就會行快0的.. ...
pskyng 發表於 2010-10-26 15:02

其實pit都係唔好嫁!!
真係會睇唔到撞到佢..我都試過撞到人地.佢爆開曬d野整車..我都唔好意c.講曬sorry..但係佢地好似好火咁,挽車都係想開心姐,,,唔係咩???
alvis425 發表於 2010-10-28 02:32:52 | 只看該作者
其實pit都係唔好嫁!!
真係會睇唔到撞到佢..我都試過撞到人地.佢爆開曬d野整車..我都唔好意c.講曬 ...
gogoyo123 發表於 2010-10-26 21:05

搖控車場PIT位當真車PIT位 俾人撞都抵死啦
rcmodel 發表於 2010-10-30 22:14:45 | 只看該作者
其實我有個幾變態既想法. 就係當有d. 亂行亂撞既車出現. 而人人鄀比佢隊過既時候.  
我就想送佢一程,等佢炒爛冇得玩.
samuel20461 發表於 2010-10-30 22:23:52 | 只看該作者
你的想法不是變態.
alvis425 發表於 2010-10-31 00:03:09 | 只看該作者
其實我有個幾變態既想法. 就係當有d. 亂行亂撞既車出現. 而人人鄀比佢隊過既時候.  
我就想送佢一程,等佢 ...
rcmodel 發表於 2010-10-30 22:14

你呢D叫為人請命!!
sunday 發表於 2010-10-31 00:32:49 | 只看該作者
不如直接埋去"式"左佢支控........
rcmodel 發表於 2010-10-31 01:11:15 | 只看該作者
果d車 車速又快, 又周圍指跟佢後面,佢會突然 u turn
過左佢,佢又入彎唔收油 直炒埋泥   避開佢,佢又唔知係邊走出來同你迎頭相撞
見佢不停制做意外 害其他人, 不如我剷佢埋牆啦
情況就好似條街有個顛佬斬人,,大家認為應該逃避 定係幫手制服佢,必要時殺左佢
ftbingobingo 發表於 2010-10-31 12:00:50 | 只看該作者
果d車 車速又快, 又周圍指跟佢後面,佢會突然 u turn
過左佢,佢又入彎唔收油 直炒埋泥   避開佢,佢又唔知係 ...
rcmodel 發表於 2010-10-31 01:11

Good! Very good!