RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1582|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

apex motor checker

jimjimracing 發表於 2006-8-10 17:44:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有使用這台的朋友 可否俾d建意點setup 新的motor 的runin program. 同埋 返新的 setup 呢?
我的motor checker 下星期會到..  但睇說明書好似無咁 program 的 profiles..

主要用來run in 540 雞摩... 咩係 pluse 1-5   咩來也?
kai230955 發表於 2006-8-10 17:47:38 | 只看該作者
我都好知道啊
 樓主| jimjimracing 發表於 2006-8-10 17:49:31 | 只看該作者
你都好.. 我都好... 你好.. 我好.. 大家好..  好好.. 好立克?
kai230955 發表於 2006-8-10 18:22:17 | 只看該作者
原來都係飲好立克大的人
老人家 發表於 2006-8-10 19:24:40 | 只看該作者
機械那處知的的炭刷 OK , 銅頭啤呤 O.K 有0~8V或快慢PLUSE0~8V ,  運行 , 中間停(1~99MIN) , 循環1~99次 , 自行SET就是runin program
 樓主| jimjimracing 發表於 2006-8-10 19:59:45 | 只看該作者
老人家. 我咪問 例如點setup pluse.. 幾多v 會咩好d呢? 係咪越細越好? 中間停.. 停幾耐為之好呢?
老人家 發表於 2006-8-10 20:46:26 | 只看該作者
眼環境只要摩打得出最大的使用電流量 , 因各師各法 , 有人用pluse有人用恆流3~6V , 中間停多久我就在摩打到溫度人手摸三秒閃手停 , 等COOLING後繼續