RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1736|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問師兄呢隻係ps幾的綠?

ssnow23 發表於 2010-11-29 02:46:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
應該是ps 8還是ps 28?

thx!!!

登錄/註冊後可看大圖
jypepe 發表於 2010-11-29 10:56:02 | 只看該作者
雖然我冇噴過呢兩隻色......
但我估 PS 8 再打白底都冇咁淺色

PS 28 噴出黎再打白底 應會會 SHARP 到好似螢光筆咁

我之前係係噴PS24螢光橙, 嫌佢SHARP過頭, 加多層PS7橙...又瘀過龍.....再打白底&銀底, 鮮得黎又唔會太SHARP
怕噴錯的話, 噴落殼前搵D剪左出黎D殼邊試下色先, 試O岩先噴殼~
希望幫到你
 樓主| ssnow23 發表於 2010-11-29 14:42:47 | 只看該作者

回復 2# jypepe
多謝師兄既建議..我諗都係買兩隻色返黎試下先

師兄你係咪噴左四隻色? d色會唔會好容易溶埋一齊?

想問下銀底係唔係ps12果隻?
truckman 發表於 2010-11-29 14:59:01 | 只看該作者
回復 1# ssnow23
ps44+白底
jypepe 發表於 2010-11-29 15:49:48 | 只看該作者
回復 3# ssnow23

最緊要唔好心急, 就算一隻色都唔係一下就噴得好, 噴幾下又等佢乾,噴幾下又等佢乾.....上到確保 D 色唔會一撻淺一撻深(其實我都係心急失手多)

等乾先好上第隻色

係銀底PS12, 遮光夠, 噴完唔會透, (仲有隻BRIGHT SILVER, 我未有機會比較有分別, 有機會又試下...)

樓上 TRUCKMAN 師兄教 PS44+白底, PS44好似係透明色.....
透明色我未試過噴大面積, 只係噴過尾燈, 個人覺得難噴得"暉", 比較難乾....
truckman 發表於 2010-11-29 16:36:55 | 只看該作者
回復 5# jypepe

clear green 好易噴
jypepe 發表於 2010-11-29 18:19:05 | 只看該作者
回復 6# truckman

OH? 如果PS-39 Transluscent Light Blue 加白底可以淺過PS-3 Light Blue ....有興趣一試!
謝謝
 樓主| ssnow23 發表於 2010-11-29 20:58:57 | 只看該作者
多謝曬兩位師兄既建議!
truckman 發表於 2010-11-29 22:31:44 | 只看該作者
回復 8# ssnow23

玩車的心得,係正式問就會有正面回答