RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1895|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FUTABA電變一問

HKrC 發表於 2006-8-14 21:45:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問FutabaMC33ORC電變可以用9.6V電嗎?
WTO 發表於 2006-8-14 21:48:39 | 只看該作者
 樓主| HKrC 發表於 2006-8-14 21:59:34 | 只看該作者
即係最高去到8.4V,收到,多謝晒‧
老人家 發表於 2006-8-14 22:03:16 | 只看該作者
http://www.rc-evo.com/m_newhand/hand032.html
板主你的精華及置頂寫在等同無寫 , 怪不得中五會考有好多人考<<零>>分 , 見意把精華及置頂删去 , 反問題重復地問 , 搜索也可删去 , 這見意好嗎
mwheel 發表於 2006-8-14 22:06:32 | 只看該作者
但係我個 Futaba MC230R 雖然寫最高8.4v,
但我用9.6v, 都無事wor.
老人家 發表於 2006-8-14 22:27:57 | 只看該作者
我平時每日喝八柸水就喝不下 , 但喝第九柸水到現在我都未死WOR
維園船王 該用戶已被刪除
維園船王 發表於 2006-8-15 17:23:43 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-8-14 22:27 發表
我平時每日喝八柸水就喝不下 , 但喝第九柸水到現在我都未死WOR

咁d水系咪用左拜神用果d细杯仔来装呀

AMAT 發表於 2006-8-15 17:27:18 | 只看該作者
原帖由 HKrC 於 2006-8-14 21:45 發表
請問FutabaMC33ORC電變可以用9.6V電嗎?

你要夾硬嚟,冇話唔得O架.

等如CPU廠商都叫你唔好超頻O的CPU用O架~!
你超頻果一刻係唔會即刻死,但長期佢咪快O的玩完囉.......

O的FET咪快O的熱,快O的過熱,快O的壞.

如果下下都可以OVER SPEC,人家就唔駛寫個SPEC出嚟啦......要過CE又要過FCC.....真係玩呀!?
jackychan 發表於 2006-8-15 17:59:54 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-8-14 22:03 發表
http://www.rc-evo.com/m_newhand/hand032.html
板主你的精華及置頂寫在等同無寫 , 怪不得中五會考有好多人考<<零>>分 , 見意把精華及置頂去 , 反問題重復地問 , 搜索也 ...

老人家,人地新會員黎ga,一時未搵到d精華係邊都唔出奇,你又使咩擺出:怪不得中五會考有好多人考<<零>>,見你將"建議/意見"寫成"見意",難道你中五考中文A.
AMAT 發表於 2006-8-15 18:04:52 | 只看該作者
原帖由 jackychan 於 2006-8-15 17:59 發表

老人家,人地新會員黎ga,一時未搵到d精華係邊都唔出奇,你又使咩擺出:怪不得中五會考有好多人考<<零>>,見你將"建議/意見"寫成"見意",難道你中五考中文A.

算喇,唔好為呢O的O野拗喇....哈!

講返件事.我已經解釋咗,希望果一位版友明我講乜啦~
老人家 發表於 2006-8-15 20:45:22 | 只看該作者
原帖由 jackychan 於 2006-8-15 17:59 發表

所以我無考香港會考 , 哈哈
jackychan 發表於 2006-8-15 21:38:49 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-8-15 20:45 發表

所以我無考香港會考 , 哈哈