RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: TigerI2010
打印 上一主題 下一主題
收起左側

星星A4番生

zexel33 發表於 2011-1-3 00:54:27 | 只看該作者
回復 40# lowtech
如果要訂,偉哥一定有,價錢九成天價
IvanYuen 發表於 2011-1-3 21:26:17 | 只看該作者
lowtech 發表於 2011-1-4 01:29:41 | 只看該作者
回復 42# IvanYuen

為何不跟xbay的日本seller買?應該US$80有找包運費!
IvanYuen 發表於 2011-1-4 07:28:54 | 只看該作者
回復  IvanYuen

為何不跟xbay的日本seller買?應該US$80有找包運費!
lowtech 發表於 2011-1-4 01:29

又唔係我買......
LEOPARD2A6 發表於 2011-1-9 19:50:15 | 只看該作者
各位師兄, 我想問呢架Leopard1A4 static版個motor坐位係咪可以配合到其他田官的rc tank 波箱?好似tiger 1, panther, kingtiger那些380motor波箱? 因為我有架1999年出的rc kingtiger porsche turret dmd版本, 如果可以用到佢個gearbox同加埋佢個dmd電變, 甘買多個two channels 搖控咪可以即時將L1A4 static版變做rc version, 那就可以節省好多.
zexel33 發表於 2011-1-10 00:09:51 | 只看該作者
各位師兄, 我想問呢架Leopard1A4 static版個motor坐位係咪可以配合到其他田官的rc tank 波箱?好似tiger 1,  ...
LEOPARD2A6 發表於 2011-1-9 19:50

咁咪冇左聲??
lowtech 發表於 2011-1-10 12:40:54 | 只看該作者
回復 45# LEOPARD2A6

DMD system 是否T01?當然可以用,但kt的雙摩打波箱可否用於L1A4就不肯定,只try過sherman波箱可以用在A4上,不用改位.
LEOPARD2A6 發表於 2011-1-10 12:44:34 | 只看該作者
回復 46# zexel33

其實現階段我都無咩所謂將佢變做FULL FUNCTION, 因為一來要買其他零件, 個BUDGET一定升得好勁, 二來又驚加太多電子野會太複雜, 所以我原意係佢行得走得就OK.
鍵仔 發表於 2011-1-27 21:24:33 | 只看該作者
小弟 都想再另他  "復活" 起來 ...   
lowtech 發表於 2011-1-28 11:04:25 | 只看該作者
回復 49# 鍵仔

你的A4有缺件嗎?
鍵仔 發表於 2011-1-28 11:38:33 | 只看該作者
回復 50# lowtech

C hing 我這架沒有 "缺件" 情況 ! 只是多了 "幾粒塵埃" 而已   

是在 1991 年買的 係 "R/C 動力版本"  當年售價 HK$120x     另一款 HK$150x

我最期待番出 "對空炮"  好正 !!!
 樓主| TigerI2010 發表於 2011-1-28 11:42:39 | 只看該作者
Yes, "對空炮"  好正x2
lowtech 發表於 2011-1-28 12:14:51 | 只看該作者
回復 51# 鍵仔

謝教對空炮是否十多年前復刻過呢?當年復刻大約買多少錢?
lowtech 發表於 2011-1-28 12:16:55 | 只看該作者
回復 51# 鍵仔

謝教對空炮是否十多年前復刻過呢?當年復刻大約買多少錢?
我是指Gepard.
鍵仔 發表於 2011-1-28 12:24:48 | 只看該作者
回復 53# lowtech

我所講 (20年前) 當年售價並唔係 "復刻版" 價目 只係當時市價而已 !

現在 "番出" 緊係貴喇 !!!  老友記   
lowtech 發表於 2011-1-28 12:46:26 | 只看該作者
回復 55# 鍵仔

Sorry 師兄,可能誤會了我的問題,我是想請教"對空炮"是否指Gepard?Gepard是30多年前的出品,聽朋友說好似2000年復刻過,是否真有其事?謝謝!
鍵仔 發表於 2011-1-28 13:31:28 | 只看該作者
回復 56# lowtech
別太客氣     我無唔會到呢    你所述的 "對空炮" 就是了 ! 但係我唔知道是否在 2000年有復刻過 ...

並不重要了  反正 你我現在都買不到了   
cannondale 發表於 2011-1-28 16:14:58 | 只看該作者
回復  鍵仔

Sorry 師兄,可能誤會了我的問題,我是想請教"對空炮"是否指Gepard?Gepard是30多年前的 ...
lowtech 發表於 2011-1-28 12:46

有復刻過咩?
我記得出m26個年, kws生暉對面有盒弟一代gepard買$6800.
python 發表於 2011-2-7 12:17:40 | 只看該作者
The "Gepard" was available in WaiXo in 1996-97, costed only $15xx, what a pitty I didn't buy it at that time, when I thought I need a RC tank, I have to order from SiuLxxLung when there was no Tamiya RC tank available in HK market in mid-1997, and the only one finally I can buy is the King Tiger (twin clutch one), I still love "Gepard" very much, hope it re-release soon.