RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Tam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

後駒車,有前途...無??

raymomo 發表於 2010-12-26 00:21:39 | 只看該作者
回復 98# bennymo

貢多位師兄!不如我地開嗰個post啦!唔好打擾其他師兄嘞!
bennymo 發表於 2010-12-26 00:21:57 | 只看該作者
回復 95# hihizaza

yes sir, thank you sir!!!

睇嚟我都係學吓你哋D有$人, 儲多個$買件車先得啦, 哈哈哈哈哈!
bennymo 發表於 2010-12-26 00:24:36 | 只看該作者
回復 100# JohnnyC

所以你咪要買定件車囉!
bennymo 發表於 2010-12-26 00:26:36 | 只看該作者
回復 101# raymomo

好啦好啦... 唔好响一地F1旣地方攪事啦!
hihizaza 發表於 2010-12-26 00:26:46 | 只看該作者
JohnnyC 發表於 2010-12-26 00:26:50 | 只看該作者
所以冇信心keep車,玩星星好d,有信心不妨試下pro10!
JohnnyC 發表於 2010-12-26 00:29:46 | 只看該作者
我地玩車,唔係玩撞車,你又唔見攞裝甲車去鬥f1?,都追唔到!
JohnnyC 發表於 2010-12-26 00:48:22 | 只看該作者
醒下啦!buggy裝幾多t都唔會跟到d touring,何況pro10?掃呢樣掃嗰樣,一陣又overheat cut机又話冇電!玩車呀!玩換電咩?定玩電多呀?哈哈
bennymo 發表於 2010-12-26 00:55:53 | 只看該作者
CHing... 我哋幾個唔同你吹啦, 唔洗咁緊張 - 列根總統..... 動L! 哈哈哈哈哈!
葉生 發表於 2010-12-26 20:31:07 | 只看該作者
回復 60# hihizaza

YES!! my neck is full of blood since you car passed mine again & again~~~HAHA
lui222k 發表於 2010-12-28 00:41:05 | 只看該作者
回復 62# raymomo

這是一個好主意呢!!
玩後驅是另一番味道!!
raymomo 發表於 2010-12-28 02:19:43 | 只看該作者
回復 111# lui222k

唔同款嘅後驅都會有很大嘅操控分別!f103,104 都雖要試好多野或改裝才能行走得像樣!pro ten 就全原裝setting和不用upgrade (因沒有什麼補品買的關係)就已經比到你想要嘅嘢你!大家都係千幾蚊!不過始終大家唔同嘢、要睇你想玩d乜嘞!F104 同 Pro 10 我都有、如果大家一切換一套新呔玩(海綿)的話、pro10(4T) 可以玩超過20 排電、F104(8.5T)就玩7、8排到!所以我覺得pro 10 好玩d! Haha 以上純粹個人意見!歡迎討論!
lui222k 發表於 2010-12-28 22:47:52 | 只看該作者

回復 112# raymomo

哈哈哈.........
多謝師兄的體驗, 但4T是指摩打?
其實我第一架車係舊款tamiya的F-1, 所以我對後驅車有一種特别的感覺
我依家有一架F103GT, 感覺OK, 不過師兄說pro 10這樣好玩
我真的好想買一架呢! 但有什麽牌子供小弟参教一下呢?? 因為有好幾個牌子有呢!
raymomo 發表於 2010-12-28 23:01:08 | 只看該作者
回復 113# lui222k

係呀4T是指麼打!以我所知嘅就只有X-ray X10 & serpent s100 有現貨!早玩早享受!哈哈
lui222k 發表於 2010-12-30 12:51:50 | 只看該作者
回復 114# raymomo

師兄
我想問下你玩緊的Pro 10係 X Ray 或 Serpent S100 呢??
我想知排電直放or橫放的分别呢
Thank you
nel3838 發表於 2010-12-30 13:58:12 | 只看該作者
Apples and Orange . . . no can talk laaa....
raymomo 發表於 2010-12-30 14:30:30 | 只看該作者
回復 115# lui222k

Serpent s100 直電但比較麻煩要折四囗螺絲, X10比較方便折兩口便可!
mikuro 發表於 2010-12-30 14:43:59 | 只看該作者

回復 117# raymomo

如果 X10 用 1S-Lipo, 好似唔使拆, I guess ^^
    如果係的話, 咁就可以用番我架 XII link car 既 1S 電 ^^
raymomo 發表於 2010-12-30 14:55:08 | 只看該作者
回復 118# mikuro

Yes if X10 use 1S 就唔使拆勁方便!哈哈!
lui222k 發表於 2010-12-31 13:24:22 | 只看該作者
回復 117# raymomo

師兄
你的意思是由底出嗎?
多謝指點