RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3219|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FUTABA經濟好用的副廠2。4GFASST 8通道接收機

taikei 發表於 2011-1-19 00:03:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

FRSKY FASST 8通道接收機TFR8HKD:300.00

官塘地鉄站交收
有意PM留電話

兼容以下模塊:
Futaba:TM7, TM8, TM10, TM14
FrSky: TF-8M, TF-14M

技術參數:
型號:TFR8
通道數:8
工作電壓范圍:4V-10V
尺寸:53 × 30 × 11mm
重量:13.5g
響應時間:14ms(FS),7ms(HS)
附  件:

包含:
1 x TFR8 2.4G接收機

http://www.rcmodelreviews.com/fasst_compatible_review.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=e4Fe3ji3h0U
 樓主| taikei 發表於 2011-1-19 00:15:59 | 只看該作者

FRSKY FASST 8通道接收機TFR8 - S(超級版)HKD:320.00
官塘地鉄站交收
有意PM留電話

- 兼容:
所有FASST 2.4G系統,包括地面系統,如3PK,4PK。
FrSky:TF-8M, TF-14M
- 可以和TFR8組合成為14通道接收機
- 抗干擾能力更強
- 固件可升級

技術參數:

型號: TFR8-S
通道數: 8 通道
重量: 14.9g
尺寸: 54*30*15mm
輸入電壓: 4.0V-10.0V
延時: 14ms (FS)
7ms (HS)
pyk3105 發表於 2011-1-22 21:44:58 | 只看該作者
Futaba 6EX Ok ? pls PM thx !
 樓主| taikei 發表於 2011-1-22 22:42:06 | 只看該作者
FRSKY FASST 8通道接收机TFR8
Compatible with Futaba 2.4GHz FASST transmitters and transmitter modules, including: 6EX, 7C, 8F, 9C,10C, 12C but  for the 3PK, 4PL...........

FRSKY FASST 8通道接收机TFR8 - S(超级版)
Compatible with Futaba 2.4GHz FASST transmitters and transmitter modules, including: 6EX, 7C, 8F, 9C,10C, 12C and surface system such as 3PK,4PK。
plamx 發表於 2011-2-28 19:11:12 | 只看該作者
請問有冇對應 MT-4 的接收.
 樓主| taikei 發表於 2011-3-1 22:07:15 | 只看該作者
Hi Plamax;我巳向工廠查詢,有消息馬上通知你。回復 5# plamx
bbmimiling 發表於 2011-3-1 22:14:45 | 只看該作者
OKhobby真係超好service.
上次買了個水冷摩打,安裝後發現一時快,一時慢.
於是打比OKhobby,佢話無條件換過個比我,
仲話如果再有問題,一定唔會迫我要,一定退番錢給我.

這種售後服務,旺角一定找不到.
最後發現自己set錯野,水冷摩打正到不得了.實在不好意思.

真係要再次多謝OKhobby.
plamx 發表於 2011-3-2 16:45:57 | 只看該作者
說認真的, 佢地的service係好到我都唔信, 有禮貌, 熱心, 員工又肯細心回答問題.... 將價論貨, 完全係滿意或以上的. 我都不停推介佢地比朋友.

~~Dear taikei~~ 麻煩有消息的話, 第一時間通知我.
 樓主| taikei 發表於 2011-3-3 22:36:20 | 只看該作者
Thanks for you all's support.

回復 8# plamx
lung_zmc 發表於 2011-3-7 03:12:03 | 只看該作者
回復 9# taikei

對應4pks ?
 樓主| taikei 發表於 2011-3-7 08:56:38 | 只看該作者
FRSKY FASST 8通道接收机TFR8 - S(超级版)可以

b]回復 10# lung_zmc
wylee1005 發表於 2011-3-11 23:39:36 | 只看該作者
請問T6EX能否對應
wylee1005 發表於 2011-3-11 23:39:39 | 只看該作者
請問T6EX能否對應
 樓主| taikei 發表於 2011-3-12 00:50:22 | 只看該作者
NO PROBLEM

回復 13# wylee1005
wylee1005 發表於 2011-3-12 02:51:56 | 只看該作者
有S和無S有何分別及價錢
OKHOBBY 發表於 2011-3-12 14:30:23 | 只看該作者
FRSKY FASST 8通道接收機TFR8HKD:300.00
FRSKY FASST 8通道接收機TFR8 - S(超級版)HKD:320.00
vitasoy 發表於 2011-3-12 14:54:14 | 只看該作者
有冇4CH又細隻D岩4PK用架?
 樓主| taikei 發表於 2011-3-12 15:20:02 | 只看該作者
而家只有8Ch
回復 17# vitasoy
wylee1005 發表於 2011-3-12 20:45:44 | 只看該作者
綱上無貨不能落単
 樓主| taikei 發表於 2011-3-13 00:10:54 | 只看該作者
要下星期才到貨.

回復 19# wylee1005