RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3004|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

VFS1雄野MODE

touringkelly 發表於 2006-8-9 13:19:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
原帖由 BigCat 於 2006-8-4 16:15 發表
會唔會有舞龍舞獅助興呢................(^_^)

Bigcat, 聽聞你哋有人研究左個 '"雄野"mode for VFS1, 頭中尾段段有力, 堅唔堅先, 我同efour都考慮緊入新電變呀..
BigCat 發表於 2006-8-9 14:05:49 | 只看該作者
聽聞果個人話 (雄野"mode)  好用過 (M S"mode) 仲話要用呢個 雄野"mode 羅返 (直路王) 靑号 (^_^)
takuma 發表於 2006-8-9 14:11:28 | 只看該作者
"雄野" mode 係上中下三路簡直無破綻...真係要同"亞公"直路講再見....cc

天照 發表於 2006-8-9 14:43:03 | 只看該作者
原帖由 takuma 於 2006-8-9 14:11 發表
"雄野" mode 係上中下三路簡直無破綻...真係要同"亞公"直路講再見....cc

咁就真係要貼出嚟分享下喇~!^_^
efour 發表於 2006-8-9 15:22:45 | 只看該作者
"雄野" mode ??? ...... 上中下三路簡直無破綻 ??? ... 咪甘敷淺啦 !!!
我地高高在上既亞公果種快,賓唔係單單靠靚既器材甘簡單,係要靠意知,不斷既努力,練習,同失敗中學習既成果黎架!!

最緊要我地亞公果種獨特既個性先至稱得上為 "神公"  !!!
BigCat 發表於 2006-8-9 15:26:55 | 只看該作者
takuma 聽聞你有 (雄野"mode)  天書堝 ? (^_^)
takuma 發表於 2006-8-9 16:01:42 | 只看該作者
原帖由 efour 於 2006-8-9 15:22 發表
"雄野" mode ??? ...... 上中下三路簡直無破綻 ??? ... 咪甘敷淺啦 !!!
我地高高在上既亞公果種快,賓唔係單單靠靚既器材甘簡單,係要靠意知,不斷既努力,練習,同失敗中學習既成果黎架!!

最緊要 ...

你到講得幾,唔通亞公練過'如來神掌'又話我知咩
efour 發表於 2006-8-9 17:07:56 | 只看該作者
梗係啦,亞公一向低調,唔通成龍係佢家姐又話你知哪咩,佢同李家誠係生意拍當又話你知哪咩,不過唔緊要亞公最鍾意見到o的後生有火,有衝勁,話唔定有一日亞公會送對佢用完既炭刷過你開下眼界。

不過話是話,今個星期 4 我地呢班馬騮唔知有冇機會欣賞亞公既風彩呢 ???
evo2005 發表於 2006-8-9 21:38:40 | 只看該作者
呢個亞公真係要見識一下!!!!
夕露美 發表於 2006-8-10 02:34:52 | 只看該作者
原帖由 evo2005 於 2006-8-9 21:38 發表
呢個亞公真係要見識一下!!!!

evo2005, efour, takuma, 亞公唔係愛泥見識, 唔係擺係口邊講到cheap曬, 係擺喺心裡面尊重, 你地曲解左亞公對玩車嘅抱負.

efour, 若你今晚有幸見識到 "雄野" mode 嘅威力, 即刻抄掋D數據, 我要向亞公會報.

講開玩VFS1, 早喺 "雄野" mode 出現之前, 亞公為咗完成佢本著作 " 23 Turn 最速傳說 ", 斷然將VFS1 個brake function 強行廢除, 達到令自己忘記落brake 嘅境界, 十分高深, 結果係點?
evo2005 發表於 2006-8-10 12:31:59 | 只看該作者
原帖由 夕露美 於 2006-8-10 02:34 發表

evo2005, efour, takuma, 亞公唔係愛泥見識, 唔係擺係口邊講到cheap曬, 係擺喺心裡面尊重, 你地曲解左亞公對玩車嘅抱負.

efour, 若你今晚有幸見識到 "雄野" mode 嘅威力, 即刻 ...

VFS1傷感,傷感!!
BigCat 發表於 2006-8-10 15:12:20 | 只看該作者
好期待...."雄野" mode VS "亞公23 Turn 最速傳說
takuma 發表於 2006-8-10 15:18:51 | 只看該作者
原帖由 夕露美 於 2006-8-10 02:34 發表

efour, 若你今晚有幸見識到 "雄野" mode 嘅威力, 即刻 ...

結果就係'亞公'張佢個vfx-1站時閉關中,聽講亞公為咗完成"23 turn 極速傳說"會苦練葵花寶典,最終可能練成終極""白皮豬 怒走傳說"我哋真係要拭目以待!!!

evo2005 發表於 2006-8-10 22:46:28 | 只看該作者
收到風亞公有感現時嘅VFS1就算brake廢除亦未能支援到佢(唔知係爆走定爆架駕駛方式,聽唔清楚)!!有意寄回日本KO本部作終極Tuning!!!!企圖抗衡"雄野" mode 嘅威力!!
BigCat 發表於 2006-8-15 16:32:14 | 只看該作者
聽日 16-08-2006 一場大戰張會係T C 上演 ("雄野" mode VS "亞公23 Turn最速傳說 )
evo2005 發表於 2006-8-15 18:32:25 | 只看該作者
嗱!!我實撐亞公!!亞公好嘢!!
夕露美 發表於 2006-8-20 04:53:22 | 只看該作者
原帖由 BigCat 於 2006-8-15 16:32 發表
聽日 16-08-2006 一場大戰張會係T C 上演 ("雄野" mode VS "亞公23 Turn最速傳說 )

雄野mode 終於見識左, 果然聲威力猛, 但可能 set 得太盡, 當晚連燒兩隻麼打, 未能與亞公一較高下,
當事人帶有淚光同我講話想淡出 23 Turn, 改練 '無極', 似乎去意己決.

有幸揸過亞公架西貢, 佢架車鍉鍊左成三個月, 我揸唔掂, 屬於上級者向型.

反而 Bigcat 架 "非散砌TA05" 仲有驚喜, 各方面都表現唔錯, 你介唔介意公開個 Setup 比大家參考下呢?
BigCat 發表於 2006-8-20 16:34:26 | 只看該作者
THX 夕露美
takuma 發表於 2006-8-21 00:42:17 | 只看該作者
由於本人親眼見過"亞公"架西貢威力,決定入多幾台23turn,再用"雄野"mode,ver2,再同"亞公"切磋下
evo2005 發表於 2006-8-21 03:02:14 | 只看該作者
原帖由 夕露美 於 2006-8-20 04:53 發表

雄野mode 終於見識左, 果然聲威力猛, 但可能 set 得太盡, 當晚連燒兩隻麼打, 未能與亞公一較高下,
當事人帶有淚光同我講話想淡出 23 Turn, 改練 '無極', 似乎去意己決.

有幸揸過亞公架西貢, 佢架車 ...

你就好啦!!有個咁難得機會!!試楂亞公架上級戰車!