RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 0oJACKo0
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ALTEZZA VS CF4 SIR T

georgej 發表於 2011-3-12 10:47:41 | 只看該作者

請問你知唔知CF4二手賣幾錢呢? $30k-40k...咁平.出面叫價都60-70k..師兄你個價係邊處睇呢
如果30k-40k價錢加牌燕,$50k多點出到街又幾吸引.
chowhungjai 發表於 2011-3-12 11:48:40 | 只看該作者
回復 18# beebone

Orrrr!!!!GT5!!!!!!
beebone 發表於 2011-3-12 23:33:00 | 只看該作者
請問你知唔知CF4二手賣幾錢呢? $30k-40k...咁平.出面叫價都60-70k..師兄你個價係邊處睇呢
如果3 ...
georgej 發表於 2011-3-12 10:47

自己睇啦, http://car8.com/2cardetails.php?id=155302. 仲有平D, 你估好值錢咩
vitasoy 發表於 2011-3-13 04:13:19 | 只看該作者
回復 21# georgej

Ching .....cf4真係值30-40K左右架咋....28CAR好多
stjoint 發表於 2011-3-13 06:00:58 | 只看該作者
我諗係講緊GT5...............
灣中轉波, 唔知人可以死幾多次.............
beebone 發表於 2011-3-11 23:33

灣唔可以轉波?唔得?
係灣中果時用3波灣出扭力欠缺時拖到介乎2波出灣,收正出灣速度,
我亦可以講我玩車唔係最叻,但唔會認任何名利或同聽別人意見去分析
Cf4,Altezza,我都有渣過,但唔係自己車,亦唔用別人愛驅去用到低,少少意見,唔使講到人地唔識ge
beebone 發表於 2011-3-13 07:13:22 | 只看該作者
灣唔可以轉波?唔得?
係灣中果時用3波灣出扭力欠缺時拖到介乎2波出灣,收正出灣速度,
我亦可以講我玩車 ...
stjoint 發表於 2011-3-13 06:00

唔係唔得, 係無人咁O者.
3波灣你覺得唔夠力咪即係你入灣前速道唔夠, keep唔倒 torque.
你搵Youtube搵F1 on car camera, 聽下人地有無灣中轉波, 全部係灣中和油keep轉數, 過apex出灣先大油.
你咁講我覺得你真唔識囉...........
beebone 發表於 2011-3-13 07:17:27 | 只看該作者
回復  georgej

Ching .....cf4真係值30-40K左右架咋....28CAR好多
vitasoy 發表於 2011-3-13 04:13

3,4皮O野一架車, 有咩事電O太要整都1/4車價, 都仲未計Vtec accuator淄油要整, 頭擔雞肶又要整.................自己計下
vitasoy 發表於 2011-3-13 13:38:17 | 只看該作者
我都一向唔見議人地買CF4
就唔講電呔果PART...
形象唔好....好多MK仔MK佬渣
要飛又唔夠飛..... 車重加FF D灣比起同廠其他車又唔夠好
chowhungjai 發表於 2011-3-13 14:55:21 | 只看該作者
3波灣你覺得唔夠力咪即係你入灣前速道唔夠, keep唔倒 torque.
你搵Youtube ...
beebone 發表於 2011-3-13 07:13

This is a good explanation!!!! you are not suppose to change gear during cornering, you should have done all the gear shifting before you enter the corner!!!
chowhungjai 發表於 2011-3-13 15:03:20 | 只看該作者
回復 25# stjoint

唔識唔緊要,聽下人地講乜先,車炒好閒,命仔只得一條!!!!
stjoint 發表於 2011-3-13 16:26:07 | 只看該作者
你搵Youtube ...
beebone 發表於 2011-3-13 07:13

唔知係詞彙上問題,我錯我會再學,youtube咁多片,人人可以睇,你估我無睇過
睇完落大山試下都有,以家我假牌,捉左,還緊令,我起碼唔係吹水玩咩GT5,
你要證據我可post比你,我部車mm係警署拖走,
我睇番之前{但玩灣唔夠Altezza smooth同'灣中轉波靈敏度高'}
灣中轉波靈敏度高,(有好多可能性)我冇講過大皮緊,
如果前車收慢,灣拖低1粒拉高轉數出灣亦可以,
或2波轉高一粒波行3波又得
我係明白你所講ge論點,係好線性同好機械色入灣指定動作,thx
例如以下:
http://www.youtube.com/watch?v=Rl8T9KFgjWc&feature=related
係4分15秒,2波轉3,近apex點,係灣內做哩個動作,修正出灣
vitasoy 發表於 2011-3-13 16:41:14 | 只看該作者

唔夠字唔夠字
chowhungjai 發表於 2011-3-13 18:04:30 | 只看該作者
回復 31# stjoint

你有無試過空波在灣滑行?
beebone 發表於 2011-3-13 19:01:10 | 只看該作者
唔知係詞彙上問題,我錯我會再學,youtube咁多片,人人可以睇,你估我無睇過
睇完落大山試下都有,以家我假 ...
stjoint 發表於 2011-3-13 16:26

我信我信,男人一講車就Schumacuer上身。你即係講緊灣中拖波停車會靈活d.
,開車請注意安全!
stjoint 發表於 2011-3-13 19:37:04 | 只看該作者
我信我信,男人一講車就Schumacuer上身。你即係講緊灣中拖波停車會靈活d.
,開車請注意安全!
beebone 發表於 2011-3-13 19:01

男人係討論討論,大家研究下,
有研究思考,希望大家有進步,thx
我冇開喇,停一年,XD
georgej 發表於 2011-3-13 23:27:54 | 只看該作者
回復 24# vitasoy

thx
阿彥 發表於 2011-3-15 19:50:53 | 只看該作者
乜cf4唔係風油軚黎架咩=.=?
Skyline 發表於 2011-3-18 15:56:50 | 只看該作者
彎中轉波 .... 有創意, 不過我唔會試  
dick8746 發表於 2011-4-7 02:20:24 | 只看該作者
其實灣中拖波係有~~但只能作修正時用(如有前車頂住又過佢唔到)~~係正常快車~係唔會咁做~因為都唔會快咗~你唸下你入灣keep注幾多轉入~仲拖??~~why d大踢喜歡4.785波箱.就係喜歡佢個3,4波,唔洗點落個2波~~由其大x山~~