RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3685|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Robbe Happy Hunter

NationalExpress 發表於 2011-3-16 22:09:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各師兄...想問香港仲有邊間有Happy hunter 賣?
同埋Kit , 橫車 , Fittings加埋幾錢到.. thank you 各位 !
batmanhu 發表於 2011-3-17 20:13:51 | 只看該作者

廢話一句:已經執笠個間"德昌"
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-17 21:24:38 | 只看該作者

我都知冇左人代理....所以打算揾中介公司代訂代收..網上訂貨
http://www.alwayshobbies.com/Boats/Radio-Controlled-Model-Boat-Kits/Robbe-Radio-Controlled-Model-Boat-Kits/Robbe-Happy-Hunter-Model-Boat-Kit.ice
鍵仔 發表於 2011-3-17 22:47:55 | 只看該作者
回復 3# NationalExpress

ching  點解唔直接去廠 www.robbe.de   訂  ?  or  www.modelboatmayhem.co.uk  

還是 歐羅 $ 貴  ?   
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-18 00:59:02 | 只看該作者
回復  NationalExpress

ching  點解唔直接去廠    訂  ?  or   

還是 歐羅 $ 貴  ?
鍵仔 發表於 2011-3-17 22:47

官網係德文...而且太過詳細...花多眼亂..譯左都唔知d零件邊個打邊個...
antony_wong2001 發表於 2011-3-18 05:09:06 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2011-3-18 10:14:11 | 只看該作者
回復 5# NationalExpress   唔係喎  有英文  

先入官網首頁  右上角有德國旗 > 指下佢 > 會見到英國旗 > 全部內容就會改為英文嘞 !  

如下  http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/4d82c082008ec491271b3e0dc14606d8/UserTemplate/1/?ISID=4d82c082008ec491271b3e0dc14606d8
shipourking 發表於 2011-3-18 10:39:28 | 只看該作者
太貴了!不過我八年前過關見過,那位先生說拿回大陸俾人砌,不過無講係邊度,亦無講盒船帶回大陸要否徵稅!
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-18 18:44:16 | 只看該作者
回復 7# 鍵仔

係wo...眼大睇過龍....

師兄請問佢每樣野都有2個價...即係點?
鍵仔 發表於 2011-3-18 20:14:34 | 只看該作者

回復 9# NationalExpress  師兄   

你登入後會見到每個模型項目相片右上角的 CONTACT  請輸入你的聯絡資料

以便 " 客户服務員 " 收到後能夠回覆你

請注意 : 由於對方國家有 時差關係 +-

你最好想定有什麼問題一次過發問會較有利  被免一來一回通信 很費時  !!!

我試過在德國訂模型 等好耐至收到 ! ( 但包裝好專業 )

比多個拖船模型網址你 www.tugboats.de  保證你 " 愛不釋手 "    
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-18 20:38:06 | 只看該作者
thx
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-19 23:38:12 | 只看該作者
回復  NationalExpress  師兄   

你登入後會見到每個模型項目相片右上角的 CONTACT  請輸入你的聯絡資料 ...
鍵仔 發表於 2011-3-18 20:14

師兄如果從英國/德國起網上買船 , 寄到香港...洗唔洗打稅?
鍵仔 發表於 2011-3-20 13:22:38 | 只看該作者

回復 12# NationalExpress 老友記  以下是我的購貨經驗

我在 2002 年從德國訂的 消防車 模型只需付當地 稅款 + 貨款 + 運輸費 + 銀行電匯及手續費(去自己銀行辨理)
對方收到貨款後就發貨 ... 送到我屋企 嘞 !  

我又問你
1. 你是/否真的好鍾意架 " 艇 " 呢 ?

2. 你認為 現今在本港 是/否買到 ? ( 私人出讓除外 )

3. 如果好鍾意(非買不可) 無需考慮咁多 !

見議你查詢 robbe 問下 訂貨詳情方為有利  ( robbe 接受信用卡付款 + 卡服務費 )

我個人認為 在 robbe 廠直接訂貨較好些  ( 可避免因多次運輸風險 減低貨物損毁可能性 ) 隻船外盒好大件

如在英國訂的話 ( 從德國取貨> 到 英國 > 又轉到 >香港 ... 相信隻艇返到嚟都散咗 ! )    

到時 你可能 " unhappy  Hunter  "      
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-21 00:08:06 | 只看該作者
回復 13# 鍵仔

thx !!
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-21 00:25:59 | 只看該作者
各位師兄....請問2個價有咩分別??

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
gato144 發表於 2011-3-21 08:36:49 | 只看該作者
Price without VAT is valid  only for Countries out of EU
非歐盟地區客戶無需打多17.5%VAT稅,如香港訂即係付較平個價,Happy!
fyin 發表於 2011-3-22 11:33:39 | 只看該作者
Hi Ching,
我已前有Happy Hunter 有齊ftting & 頭轉向筒. 砌咗船軸.
賣咗比個朋友. 佢都冇時間砌, 你有興趣我可以問佢放唔放??
 樓主| NationalExpress 發表於 2011-3-22 16:46:36 | 只看該作者
回復 17# fyin

有興趣...幾$ ... 有冇相?
thx
fyin 發表於 2011-3-22 16:53:20 | 只看該作者
我問一問個朋友先喇.
fyin 發表於 2011-3-23 15:51:10 | 只看該作者
回復  fyin

有興趣...幾$ ... 有冇相?
thx
NationalExpress 發表於 2011-3-22 16:46

Hi Ching,
Sorry! 個fan話唔賣喎, 自己砌同因為係我平賣比佢值得留.