RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1720|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

超新手一問

地盤佬 發表於 2006-8-31 19:08:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本身乜都唔識既我 買左架 awd 車 番黎玩 !
平時就係d 藍球場 同d fd 鋪d 場道玩
我想問 屯門 有無場玩架 ? 最近 邊到先有d 真正mini z  場玩架 ?
仲有如果真係要係球場玩 應該 用咩 ' 太 ' 因為架車好似唔識入灣咁 ~
一鈕得大d 就甩尾 la   
仲有個控好似壞壞地咁  如果要換 咩型號 咩牌子 係最好的 ?
架車點改先 岩球場玩  ?
 同埋邊到有 ’露筍’  白殼賣 
terencelyl7411 發表於 2006-9-1 15:51:48 | 只看該作者
屯門無場架 , ball 地就大把

真正mini z  場 :
CT : 車場地址
========
九龍塘尾道 66-68 號褔強工業大廈 A 座 1408 室
(太子站 C2 出口, 雅蘭街李寶椿健康院斜對面, 步行約五、六分鐘)
(巴士、小巴在京港酒店附近落車, 步行約三至五分鐘)

MMS : 車場地址
旺角, 廣東道 1123 號, 福安工廠大廈 4樓b
(豪華戲院旁)

呔可以買 d 咬地 d 既 , 例如 : 頭 10 , 尾 20 , 因應個人黎 set

初學換控用 Futaba 2pl 就差不多 ga na
要用勁既就 EX-1 , EX-5 , EX-10 咁 law , 我就用 EX-1

球場玩吾洗點改 ga na , 爛咩換咩就 ok , Mini-z 吾同 1/10 吾洗改刀落得 Ball 地玩下 ge

露筍 你可以試下係 KWS d  鋪頭 find 下 , 萬 X 模型應該有

吾明再問 na !
APPLE 發表於 2006-9-1 16:17:11 | 只看該作者
terencelyl7411兄,你買左OverLand未呢....?
terencelyl7411 發表於 2006-9-1 17:43:08 | 只看該作者
未牙
APPLE 發表於 2006-9-1 18:16:23 | 只看該作者
你無睇我個topic(Overland)講咩...?
terencelyl7411 發表於 2006-9-1 18:49:35 | 只看該作者
有 , 但係我想要2手 , 平 d , 你果架好貴 , 學生仔 , 付擔吾起 ma , but 無論如何 ,
THX [你有冇 2 手可以 sell 比我 ??]
 樓主| 地盤佬 發表於 2006-9-2 00:16:09 | 只看該作者
唔該哂 牙...
APPLE 發表於 2006-9-2 01:35:03 | 只看該作者
原帖由 terencelyl7411 於 2006-9-1 18:49 發表
有 , 但係我想要2手 , 平 d , 你果架好貴 , 學生仔 , 付擔吾起 ma , but 無論如何 ,
THX [你有冇 2 手可以 sell 比我 ??]

我身邊冇人放,但二手野都比人飛到內傷,一係就電子野有問題,買時要小心D~!
terencelyl7411 發表於 2006-9-2 08:58:57 | 只看該作者
我而加就係揾極都揾唔到有人放牙 !? [你自己果 d 可吾可以讓一架比我牙 ??]