RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2693|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DEL...

丘比凸 發表於 2011-9-6 21:05:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

....

jythegreat 發表於 2011-9-6 21:08:17 | 只看該作者
終於開返啦,我要開ot啦
joeechiu 發表於 2011-9-6 21:25:18 | 只看該作者
c hing 我一定相信.....橋底鬼呔...會出現....到時....用什麼呔無用....只有橋底鬼呔先可以玩
yomanyo 發表於 2011-9-6 22:08:40 | 只看該作者
but the place is so dirty wor
piccoengine 發表於 2011-9-7 19:34:39 | 只看該作者

就係你d人唯恐天下不亂,
我問你,你有冇試過橋底返新前,洗完乾淨地玩過車.?!
玩過.?! 用咩呔.?!
如果你話玩到既就證明師兄你手車快極有譜,
我唔係有意揾交嘈,
係想知你知唔知人地倒油做緊乜
maxchow 發表於 2011-9-8 00:27:50 | 只看該作者
CHing 不用沖動。
以我有限的知識,
實情就係以前塊地的物料是乜呔都唔咬的,根本是玩不到快車。

所以唯一辦法就是倒油落去,用 DIY 呔先叫做玩到。
如果唔咁做,基本上個場是玩不到快車的。
所以以前洗完地後,個場是對快車來說是癈場。乜呔都玩不到的。
所以,又要倒油先叫玩得返。

呢 D 就係灣仔橋底的『倒油之亂』的歷史因由了。

有錯請指正。
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:09:14 | 只看該作者
joeechiu 發表於 2011-9-6 21:25
c hing 我一定相信.....橋底鬼呔...會出現....到時....用什麼呔無用....只有橋底鬼呔先可以玩

我冇講過玩得慢唔可以玩車,絕對唔係咁既意思,令你誤會既,先sorry...
我既意思係如果洗乾淨地後先玩得快既係冇可能,
但師兄你講"我一定相信.....橋底鬼呔...會出現....到時....用什麼呔無用..只有橋底鬼呔先可以玩"
我直解係,有人專登倒油落地,令到只有鬼呔咬,賣呔,再從而謀利,
我唔係敏感於鬼呔的一個"名詞",而係敏感於有好多人對倒油同賣呔既人有"意見",
亦都唔怕同大家講,我係第一個倒油既人,你估倒油過引.?
1,要買呢種油唔係度度有得買,2,呢種油價錢亦都唔平,
再者,曾經有唔小人講過話呢d人好_自私,
不過,我唔會介意呢d人,因為佢地冇一個真係係橋底玩開,跟本唔知一回咩事~
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:12:24 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-9-8 00:27
CHing 不用沖動。
以我有限的知識,

正解,不過有小小更正,
"用 DIY 呔先叫做玩到"
絕對唔係叫做玩到,如果setting同tire size唔岩係可以咬到反車....
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:23:58 | 只看該作者
CHing 不用沖動。
以我有限的知識,

師兄有興趣睇下....哈哈
http://www.youtube.com/watch?v=4oXqbQ2OwCs
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:28:58 | 只看該作者
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:09
我冇講過玩得慢唔可以玩車,絕對唔係咁既意思,令你誤會既,先sorry...
我既意思係如果洗乾淨地後 ...

to 87011a師兄,都係架哈哈,可能我地見過tim...
不過其實講真我都冇玩車半年多鳥.....
dmhw 發表於 2011-9-8 01:53:54 | 只看該作者
I went last night and was using sorex 36.  The road holding was good but there was so much dust I couldn't get very fast. I must say, you get more reliable performance with the ghost tire and oil combo. Will try foam next time and see.
sshh 發表於 2011-9-8 02:42:30 | 只看該作者
個場當然玩不到快車啦,因為個場都唔係用來玩快車的
個場玩drift 一流
online 發表於 2011-9-8 04:26:52 | 只看該作者
回復 piccoengine 的帖子

師兄!您們玩得好快啊. 加了快鏡嗎?
msl 發表於 2011-9-8 07:03:53 | 只看該作者
CHing 不用沖動。
以我有限的知識,

support
buzzybee82 發表於 2011-9-9 02:10:36 | 只看該作者
記得當時玩"油地"用鬼o太的確另一番風味, 只其實個個都咁玩又的確無乜大不了, 只係玩完個人同架車都極度烏糟....

唔落有唔落既好, 不過希望可以keep都最後啦
車仔同學會 發表於 2011-9-10 15:00:16 | 只看該作者
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:23
師兄有興趣睇下....哈哈
http://www.youtube.com/watch?v=4oXqbQ2OwCs

好快@@
chub 發表於 2011-9-10 23:31:37 | 只看該作者
piccoengine 發表於 2011-9-8 01:28
to 87011a師兄,都係架哈哈,可能我地見過tim...
不過其實講真我都冇玩車半年多鳥.....

我都有份架,兩位我地見過面傾過計架喇!
chiuxxc 發表於 2011-9-11 00:56:16 | 只看該作者
online 發表於 2011-9-8 04:26
回復 piccoengine 的帖子

師兄!您們玩得好快啊. 加了快鏡嗎?

不是加快鏡未重鋪路面時,地面程況良好油足小塵再加橋底呔一圈是可以8秒完成的
online 發表於 2011-9-11 12:20:18 | 只看該作者
chiuxxc 發表於 2011-9-11 00:56
不是加快鏡未重鋪路面時,地面程況良好油足小塵再加橋底呔一圈是可以8秒完成的

8 秒?
      現在可以嗎?
yung2yee 發表於 2011-9-24 10:56:59 | 只看該作者
見過有Ching跑M05用膠呔10秒内完成!