RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ford
收起左側

deleat

Marco明 發表於 2011-10-4 15:50:34 | 顯示全部樓層

that's the 2nd point
客戶要比錢之外仲要自己去保養................
無玩車既朋友仲要幫玩緊車既朋友執車
22年 發表於 2011-10-4 16:01:45 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2011-10-4 15:50
客戶要比錢之外仲要自己去保養................
無玩車既朋友仲要幫玩緊車既朋 ...

我執過一次成pack電時間,只能用very金頂黎形容!怪唔得員工們次次都係渣家衣執兩濟就鬆人! 亦難怪。
euro614 發表於 2011-10-4 16:02:26 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2011-10-4 15:50
無玩車既朋友仲要幫玩緊車既朋 ...

咁洗唔洗抗議,要求佢減入場費.
Marco明 發表於 2011-10-4 16:04:17 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 16:02

呢個係一個good point~~~
22年 發表於 2011-10-4 16:05:22 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 16:02

呢樣野唔難,先對住帶一部車0既朋友集中火力射爆佢跟住要佢幫手執車,可能會比佢執出癮來~~
euro614 發表於 2011-10-4 16:19:47 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-10-4 16:05
呢樣野唔難,先對住帶一部車0既朋友集中火力射爆佢跟住要佢幫手執車,可能會比佢執出癮來~~

各師兄請注意,我的車是橙色的,如見黑色車,速逃,因為22歲會射爆你的車車..
22年 發表於 2011-10-4 16:23:15 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 16:19
各師兄請注意,我的車是橙色的,如見黑色車,速逃,因為22歲會射爆你的車車..

要係朋友先會射,咁你比唔比我射先~~
22年 發表於 2011-10-4 17:05:47 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-10-4 16:23
要係朋友先會射,咁你比唔比我射先~~

按你現今0既速度同穩定性睇,要射爆你只能0向你前面用屎佛等你自己錫埋黎~~
 樓主| ford 發表於 2011-10-4 21:29:34 | 顯示全部樓層
如果個場衹可容納1/8或1/10shortcourse等大車行,在商言商,人流是不會增加或祇有
不斷減少.我有好多c hing 朋友有玩了好多年1/10 2wd, 4wd.佢吔也情原在roller場跳,在灣仔橋底
跑吓.......
算吧,恨鐵不成鋼.
我衹好繼續玩那架死了又番生的slash. 靚車?no la.
唔..應可加埋我的5.9沙皮豬及5.2TNX.
 樓主| ford 發表於 2011-10-4 21:54:00 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 12:53
回復 ford 的帖子

Ford, 幾時入去玩?

仲未有時間表啊...有老友仲整緊車,閒日未能成團.
星期六就仲有幾個星期先有得放.到時等老虎不為意時
入club join你哋啦.
tonglau2000 發表於 2011-10-5 01:43:56 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2011-10-4 15:15
1/5又會覺得佢細,又無直路..
我覺得油雞Truggy,可能會好d。,o岩晒你地玩開油雞的師兄。

euro614 師兄, 已明白我地點解會咁多加 Truggy 一齊玩  : ) ,
如果場地欠保養, 通常都係 1/10 或以下車款先--> 1/8 Buggy--> 1/8 Truggy-->1/5(但香港真係無乜咁大個揚)
tonglau2000 發表於 2011-10-5 01:57:43 | 顯示全部樓層

個場依山勢斜坡而建, 走上走落都幾金, 自己執車我都預左(無辦法當做運動), 但 D 石真係頂吾順

遲 D 會吾會變左要玩 Monster truck(大脚八), 最終變左慢爬石車天堂
Marksman 發表於 2011-10-5 13:51:27 | 顯示全部樓層
其實個場稍為摰一摰同定其保養就得了, 只可惜咁簡單都無做啫
Marksman 發表於 2011-10-5 13:57:53 | 顯示全部樓層
還有來緊個慈善賽, 可以報名後唔落場會好d, 或者咁樣, 把d 整車錢捐埋出去重無咁嬲, 起碼省了自己人工
li5115 發表於 2011-10-6 12:29:18 | 顯示全部樓層
石頭, 這個問題從 day one 到現在都無改善過.
ThomasZ 發表於 2011-10-7 21:08:06 | 顯示全部樓層
我都想跳位低一些,一來比較像真二來架車無咁傷。
simon540 發表於 2011-10-9 14:58:08 | 顯示全部樓層

我去過1次之後覺得,遠咗少少,沙塵滾滾,只得1條多灣,少直路,太多jump位,多石,跑道玩,執車執石食自己,俾$88在一塊爛地玩,再加上一班極無品油車佬,佢哋玩油車時,我哋電車男讓位,等佢哋玩完,我哋先入場玩,但我哋玩緊時,佢哋成班突然衝入場,亂跑亂撞,咁點玩?
simon540 發表於 2011-10-9 20:42:21 | 顯示全部樓層
好啦,euro614,22對
wildbruiser 發表於 2011-10-9 21:19:06 | 顯示全部樓層
星期六就算有油車都係一d有品慢爬1/8 buggy
smlming 發表於 2011-10-9 21:35:13 | 顯示全部樓層

希望你地形容果班油車老唔係講緊我地啦,我地玩得好有品重邦手執車同執場Wo