RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8326|回復: 25
收起左側

港島RC貨櫃車及貨車漫遊會 團購第1彈

ericyeung78 發表於 2011-10-10 14:05:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
漫遊會成立以來都係以約局放車為主,但係又點只係約局咁間單吖~
第1彈係團購:4-頻道專業LED系統 Version 2.1 (貨車, 貨櫃車, 越野車專用)
由于呢個優惠係會員獨享所以之前係無開Post收集訂單
各位會員請聯絡本人安排交收
同時希望各位會員收貨後到以下Facebook分享下你地安裝後嘅相片及影片
http://www.facebook.com/pages/ob7-RC/122946047807373?sk=wall&filter=1
以下係工房 4-頻道專業LED系統 Version 2.1 Post
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=228476&extra=page%3D1
2011-10-10 13.26.57-800.jpg

2011-10-10 13.27.16-800.jpg

2011-10-10 13.27.54-800.jpg

2011-10-10 13.29.13-800.jpg

HODOG9689 發表於 2011-10-10 14:22:04 | 顯示全部樓層
冇入錯會
永遠糧尾 發表於 2011-10-10 14:40:15 | 顯示全部樓層
好野有燈用!
hknewton 發表於 2011-10-11 12:32:42 | 顯示全部樓層
回復 ericyeung78 的帖子

多謝各路英雄o既鼎力支持 ~
carmonster 發表於 2011-10-11 22:47:42 | 顯示全部樓層
冇錯,我都係咁話:victory
二宮大輝 發表於 2011-10-12 17:28:44 | 顯示全部樓層
HODOG9689 發表於 2011-10-12 19:49:41 | 顯示全部樓層
回復 二宮大輝 的帖子

下星期出~唔好嬲~~
二宮大輝 發表於 2011-10-13 12:15:23 | 顯示全部樓層
HODOG9689 發表於 2011-10-12 19:49
回復 二宮大輝 的帖子

下星期出~唔好嬲~~

聽住先啦~~~
NOageTech 發表於 2011-10-13 13:22:56 | 顯示全部樓層
how much????
hknewton 發表於 2011-10-16 19:30:23 | 顯示全部樓層
回復 ericyeung78 的帖子

各位對 V2.1 有冇咩意見/ 投訴/ 建議 ??
不妨提出

尤其想問去車尾d 線 (指揮燈 & Brake) 夠唔夠長 ??
Jazz_Wan 發表於 2011-10-19 23:16:03 | 顯示全部樓層

回復 hknewton 的帖子

5夠長, 要全部自己焊,

說明書可以詳細d同清晰d, 我地新手對電子野&你套燈了解有限, 希望可照顧下我們
事但 發表於 2011-10-19 23:18:52 | 顯示全部樓層
想問下拖櫃有無燈?
hknewton 發表於 2011-10-19 23:47:59 | 顯示全部樓層

回復 Jazz_Wan 的帖子

50cm 都唔夠長 ?? 要 60cm ??

說明書都好詳細 lor 喎 ...
你唔明邊部份 ?? 可唔可以具體 d

hknewton 發表於 2011-10-19 23:50:28 | 顯示全部樓層
回復 事但 的帖子

V2.1 暫時主要 support 搖頭 ~
事但 發表於 2011-10-19 23:51:42 | 顯示全部樓層
hknewton 發表於 2011-10-19 23:50
回復 事但 的帖子

V2.1 暫時主要 support 搖頭 ~

十卜到拖櫃必買!
Jazz_Wan 發表於 2011-10-20 12:10:44 | 顯示全部樓層
hknewton 發表於 2011-10-19 23:47

50cm 都唔夠長 ?? 要 60cm ??

蜂嗚器係咩情況下會饗,有冇得調教幾時響,鋰電測電壓線是否要同時連接蜂嗚
器才可測電壓呢,怎樣儲存設定呢,如果閞頭段指引*當剎車燈閃完後,按下set製便會進入該設定模式,然後剎車燈會再閃一下,表示頻道一,等兩秒後會閃兩下表示頻道二.....,按下set製便會成功設定該模式,再關掉電變便成功儲存以上設定*
hknewton 發表於 2011-10-23 18:33:03 | 顯示全部樓層

o岩o岩至睇到你留言 (你用 "回復" 我先會馬上知)

蜂嗚器 ... check 到低電壓就會響 (Default 係 2S Lipo MID >> 6.8V)
你可以用設定模式改 ... e.g. 2S HIGH 係7.6V)

入設定模式 ... "當剎車燈閃完後,按下set製便會進入該設定模式" >>>

正確係 ...
按著 SET 然後開電 ... 等Brake 燈著至放 SET 就入左設定模式

e.g. 你要改低電壓做 "HIGH":
** (低電壓檢測) >[SET] > *** (HIGH) > [SET] > 然後關電就 save左個設定 la
yeeha0518 發表於 2011-10-23 18:36:57 | 顯示全部樓層
回復 hknewton 的帖子

ching,
蜂嗚器 is set 3.4V per cell will ringing???
thx~
hknewton 發表於 2011-10-23 18:37:59 | 顯示全部樓層

另外 ... Buzzer 仲有個秘技 ... 就係

後波聲
hknewton 發表於 2011-10-23 18:38:58 | 顯示全部樓層
回復 yeeha0518 的帖子

Default setting 係 ...

6.8 / 2 = 3.4V/cell