RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: IBM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

齊齊來 JV 野餐

maxchow 發表於 2011-10-10 21:01:51 | 只看該作者

50C 實得啦。 35C或以下真係驚漲 ~
可以考慮下焊插落 motor 度,
想快就用 4.5T,平時又用 8.5T,
即場換來換去。
8.5T,4.5T 齊飛。
RC881 發表於 2011-10-10 21:05:29 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-10-10 21:01
50C 實得啦。 35C或以下真係驚漲 ~
可以考慮下焊插落 motor 度,
想快就用 4.5T,平時又用 8.5T,

用4.5T 我睇要用到9.x齒比 , 電變由Stock Mode 轉 Mod Mode , 唔開Boost Timing , Turbo Timing開少少就夠 , 對不對呢 ? Max兄
maxchow 發表於 2011-10-10 22:54:47 | 只看該作者
RC881 發表於 2011-10-10 21:05
用4.5T 我睇要用到9.x齒比 , 電變由Stock Mode 轉 Mod Mode , 唔開Boost Timing , Turbo Timing開少少就夠 ...

Gary 兄,其實因為小弟太忙,成日中港星走來走去,
已好耐無玩車車了,乜 setting 都忙記晒了 ....

買了的 Zero 同 4.5T ,砌好了 .... 都未玩過。
不過全部實行了 motor 可以即插即用,
中意插下 8.5T,唔係就插下 4.5T,
實行快有快砍,慢有慢遊 ,加埋有得較 boost,
低中高速乜速都有得玩,諗起都爽呀

不過太耐無玩,要的起心肝拿時間出來玩返先得了。
我驚車都唔識 jar。
RC881 發表於 2011-10-11 10:27:14 | 只看該作者
maxchow 發表於 2011-10-10 22:54
Gary 兄,其實因為小弟太忙,成日中港星走來走去,
已好耐無玩車車了,乜 setting 都忙記晒了 ....

我一向有在摩打焊蕉插 (唔係直接焊死) , 係可以即場換摩打架
kckan 發表於 2011-10-13 16:37:13 | 只看該作者

最好在看台上,向車場方向加建一層閣樓放6張長枱
dragonofgreen 發表於 2011-10-14 16:23:26 | 只看該作者
點解唔開放維修區!無電用都可以架!

有陽光既時候,咪哂死。