RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3387|回復: 7
收起左側

VRC 問題

nastyboy 發表於 2011-11-5 18:20:23 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無師兄有玩VRC?我發覺好難控制,比油果時無乜反應,但一有反應就標住去,縮油入彎又過轉,吾系埋track就系360度轉,比住油又入吾到彎,因為有反應就標住去,所以無法吊油入彎,吾知系咪要set D 乜野先易控D呢?我而家所有setting都系 standard的。吾知有無人知道呢?.........thx
bigheman 發表於 2011-11-5 21:35:02 | 顯示全部樓層
Hi Chings, 請問用什麼USB adaptor,請問在那裡買? Many thanks!!
 樓主| nastyboy 發表於 2011-11-5 23:34:28 | 顯示全部樓層
新ver. 的,透明橙色,系國內買的,正版貨
mascat 發表於 2011-11-10 19:20:05 | 顯示全部樓層
Ching, 你玩3.x ver,vrc-pro? 係唔係俾錢買先有得選電車同埋牌子?
 樓主| nastyboy 發表於 2011-11-11 14:06:55 | 顯示全部樓層

基本上有幾架車系不用錢的,但要比錢join左先有得玩,試玩價5歐元玩1個月,巳有幾條track系不用錢的,可以玩EP1/10,GP1/10,GP1/8,之後就要12.5歐元一個月,其它好多野都可以用錢買的。
kkchung 發表於 2011-11-11 23:25:35 | 顯示全部樓層
nastyboy 發表於 2011-11-5 18:20
有無師兄有玩VRC?我發覺好難控制,比油果時無乜反應,但一有反應就標住去,縮油入彎又過轉,吾系埋track就系360 ...

先從<控制台 遊戲桿>重新設定一次 X、Y 軸會否好些?
 樓主| nastyboy 發表於 2011-11-12 00:00:35 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2011-11-11 23:25
先從重新設定一次 X、Y 軸會否好些?

巳從新設定但都系吾得,我有4PK同M11,兩枝都試過但反應一樣,又重新download個software,都系一樣,我玩我朋友果枝3R,好正好定,即系我揸法系無問題既
 樓主| nastyboy 發表於 2011-12-11 18:08:43 | 顯示全部樓層
終於知道系咩事了,原來系張Display咭吾得,換左張咭後好好多了,但此終系薄身套裝機,所以換到吾太勁既咭,而且玩住先,等部腦舊D就再買部砌機