RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 32136|回復: 23
收起左側

邊到多飛鏢用品賣?

AMAT 發表於 2011-11-11 11:54:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢排挑起條筋又想玩返飛鏢........
去返灣仔睇,真係所剩無幾.......

想買返O的靚仔O既鏢翼同埋鏢桿,知唔知邊到有得賣.

上淘寶見到有O的幾靚仔,但係五毫子一塊鏢尾,買夠六塊都係三蚊,但係運費就三十蚊,好鬼爭扎,因為好唔抵.所以仲諗緊.

如果香港有就梗係唔諗啦.
billychan 發表於 2011-11-11 11:58:54 | 顯示全部樓層

KWS有一間
標尾好易爛,高手幾嘢就搞.
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-11 12:08:38 | 顯示全部樓層
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-11 12:11:02 | 顯示全部樓層
見到有HELLO KITTY鏢翼,幾靚~

仲有STITCH~

兩隻都幾想買囉~

或者遲下買多套軟鏢,因為自己果SET係硬鏢,好多BAR宜家都冇得掟喇......買SET軟鏢可以去BAR到掟下都唔錯~
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-11 22:56:20 | 顯示全部樓層
去完旺角果間,正,果然夠晒多配件~
連HELLO KITTY果O的都有~不過應承O左一檔網上店同佢買,所以冇落疊.

但係佢其他O的鏢翼就真係貴......淘寶五毫子一個,佢賣30蚊三個一套.
計埋運費,用六十蚊已經買O左成36隻,即係足足成十二套.....
有排用.

所以決定係淘寶買,因為話晒係損耗品嚟.
其他果O的鏢桿就係旺角買.....肉赤地買O左鈦鏢桿,因為話襟好多.
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-11 23:45:51 | 顯示全部樓層
http://bebobebo.com/index.php?main_page=index&cPath=29_130

呢間O野都幾多古怪O野,都同佢訂O左O的O野~呵呵!
fyin 發表於 2011-11-15 11:20:55 | 顯示全部樓層

信和中心都有間喎! 好似向2 or 3樓, 中間條巷仔到.
我都鍾意0架, 不過唔識點玩.
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-15 12:03:13 | 顯示全部樓層
fyin 發表於 2011-11-15 11:20
信和中心都有間喎! 好似向2 or 3樓, 中間條巷仔到.
我都鍾意0架, 不過唔識點玩.

其實就唔難,掟都冇話一定咩手勢,係講自己順唔順手.
主要係控制個力度,同埋要識得計數.哈!
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-16 13:20:42 | 顯示全部樓層
換O左鈦鏢桿,加埋新鏢翼同鏢翼保護........醒神晒~

支鏢跟O左我超過十年,雖然只係銅,但係其實玩鏢最緊要係O岩自己手型,用鎢果O的雖然係正,但係又唔得話銅唔襟,所以順手就夠~唔晒換~
赤貧戶 發表於 2011-11-16 13:51:49 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2011-11-16 13:20
換O左鈦鏢桿,加埋新鏢翼同鏢翼保護........醒神晒~

支鏢跟O左我超過十年,雖然只係銅,但係其實玩鏢最緊要 ...

我玩膠針咋-口-
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-16 13:56:55 | 顯示全部樓層
赤貧戶 發表於 2011-11-16 13:51
我玩膠針咋-口-

睇你係邊到玩唧,你去酒吧果O的玩電子鏢靶,就玩膠針.

我地果O的老土人,玩開果O的舊款水松果O的,就用鋼針.

我個人覺得鋼針正好多,拮落去果下啪啪聲,好鬼正.
赤貧戶 發表於 2011-11-17 10:56:04 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2011-11-16 13:56
睇你係邊到玩唧,你去酒吧果O的玩電子鏢靶,就玩膠針.

我地果O的老土人,玩開果O的舊款水松果O的,就用鋼針 ...

我玩得好弱,飛到人就大獲~haha
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-17 11:06:34 | 顯示全部樓層
赤貧戶 發表於 2011-11-17 10:56
我玩得好弱,飛到人就大獲~haha

你向住個靶掟何來飛到人啦........
你掟鏢人地走埋去咁就果個人自己攞嚟啦.
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-22 00:04:34 | 顯示全部樓層
靚仔O既STITCH鏢翼~
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-22 00:05:24 | 顯示全部樓層
軟鏢同硬鏢都齊備~

宜家等緊O的同事齊腳就開波~呵呵!

樓主| AMAT 發表於 2011-11-22 00:46:07 | 顯示全部樓層
http://www.jdarts.com/

呢到有好多有鏢掟O既地方喎~
有冇邊個港島友想一齊去試下呀?
如果冇鏢我有硬鏢借,軟鏢就冇喇.

好似城市花園地庫有.搵日去試下先......
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=17
 樓主| AMAT 發表於 2011-11-23 21:47:45 | 顯示全部樓層
食飯前去O左北角有間新開O既~

飲罐汽水就可以飲玩,如果要同人地比賽要計分先至俾五蚊局........
都幾抵玩~

不過我都諗緊.....咁樣維皮呀......哈!

地址係北角英皇道北港商業中心21樓A室
 樓主| AMAT 發表於 2011-12-7 01:37:38 | 顯示全部樓層
老婆出差,一支公冇O野做,又去掟~
買埋儲分咭,今日掟得好O左好多,不過穩定度都係差O的.
應該掟多一排會更好~

有邊個香港島版友想一齊掟先?
我諗住聽日放工五點半後又去掟啦~哈哈!
 樓主| AMAT 發表於 2011-12-7 23:32:19 | 顯示全部樓層
今日掟鏢水準夠晒奇......

自己練就勁差,同人比賽就係咁中BULL.....哈,R晒頭~

有冇版友想一齊JOIN掟鏢先?
 樓主| AMAT 發表於 2011-12-9 22:06:58 | 顯示全部樓層
靚到震~

純粹要嚟儲,唔會要嚟掟啦~^_^