RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 自由人
打印 上一主題 下一主題
收起左側

師兄們初三落雨掃晒興,聽日有幾多人浦頭呢..你地離得就離玩下啦..

樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 12:36:43 | 只看該作者
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 12:40:58 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 12:36
因為我會造內籠,木鐵支撐,所以會造很耐,我工具又唔夠,所以我現在二至三年只造一隻俾自己玩,哈哈,Du ...

嘩" 好認真喎打中文咁有誠意...........
我更加冇工具,成日比 Q太朗 同 黃蜂仔話我用果D( 鉸剪,,介刀,,AB膠 )叫文具,,跟本唔係工具...但又比我整到野..吹脹.......
ar- 發表於 2012-1-26 12:55:48 | 只看該作者
自由人 發表於 2012-1-26 12:40
我更加冇工具,成日比 Q太朗 同 黃蜂仔話我用果D( 鉸剪,,介刀 ...

咩叫做神呀,呢D味叫做神囉,文具當工具,

自由人以前都係人,因為佢做到D人做唔到嘅野所以变左神

文具當工具,
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 12:55:49 | 只看該作者
自由人 發表於 2012-1-26 12:40
我更加冇工具,成日比 Q太朗 同 黃蜂仔話我用果D( 鉸剪,,介刀 ...

"Ging" law. haha
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 12:58:56 | 只看該作者
ar- 發表於 2012-1-26 12:55
咩叫做神呀,呢D味叫做神囉,文具當工具,

自由人以前都係人,因為佢做到D人做唔到嘅野所以变 ...

連你都玩我...唔制呀........我都唔識買工具,,所以先用呢D之麻.........
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 12:59:37 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 12:55
"Ging" law. haha

?????????????????????
ar- 發表於 2012-1-26 13:00:48 | 只看該作者
自由人 發表於 2012-1-26 12:58
連你都玩我...唔制呀........我都唔識買工具,,所以先用呢D之麻.........

拿呢期做特價,駛唔駛幫你入番D
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 13:03:10 | 只看該作者
ar- 發表於 2012-1-26 13:00
拿呢期做特價,駛唔駛幫你入番D

入D咩呢......都唔知要買乜工具.先岩..( 而且我整既都係手作仔 簡單白痴野.....)
tiger1 發表於 2012-1-26 13:04:25 | 只看該作者
good day wor
shvictor 發表於 2012-1-26 13:05:19 | 只看該作者
cardo 發表於 2012-1-26 12:36
哈哈~~同遁人~~~
要整成隊TEAM!!!!

係呀 ^ ^ 其實自己整唔難, 起碼冇車咁難, 噴色太講究 每日整少少, 拉長時間黎, 仲會快左收貨.  而且, 就算真船本身其實都係算粗糙.  尼度有好多高人可以指教
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 13:09:59 | 只看該作者

初 7 人日,人人生日 ..咸家玲師傅話而放船不而放飛機(甩底)....係放船好日子...
cardo 發表於 2012-1-26 13:11:00 | 只看該作者
shvictor 發表於 2012-1-26 13:05
係呀 ^ ^ 其實自己整唔難, 起碼冇車咁難, 噴色太講究 每日整少少, 拉長時間黎, 仲會快左收貨.  而且, 就 ...

叫我望住幅圖紙起間屋....我即時呆住.....
因為嚟科對我嚟講太難~!!

師兄加油~!!
等待你的處女航
cardo 發表於 2012-1-26 13:22:49 | 只看該作者
自由人 發表於 2012-1-26 13:09
初 7 人日,人人生日 ..咸家玲師傅話而放船不而放飛機(甩底)....係放船好日子...

GO~!! GO~!! GO~!!

JerryLeung12 發表於 2012-1-26 13:31:16 | 只看該作者
我要幫新船混音(man distal twin motor)入發聲組件 -新加入組件yeah,哈哈,出唔到,下次啦。
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 13:48:07 | 只看該作者

YEAH........
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 13:49:03 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 13:31
我要幫新船混音(man distal twin motor)入發聲組件 -新加入組件yeah,哈哈,出唔到,下次啦。

出唔到.....要唔要睇下醫生...........
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 13:54:00 | 只看該作者
出唔到黎,唔系出唔到:D
 樓主| 自由人 發表於 2012-1-26 14:02:56 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 13:54
出唔到黎,唔系出唔到:D

你自己講得唔清楚,,,仲等我擔 心你囉............
shvictor 發表於 2012-1-26 14:04:27 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 13:31

jerry兄, 發聲組件可以點整, 我都相做engine聲
JerryLeung12 發表於 2012-1-26 14:10:48 | 只看該作者
shvictor 發表於 2012-1-26 14:04
jerry兄, 發聲組件可以點整, 我都相做engine聲

you need install a IC chips and a amplifier , a speaker.
You can self make or buy from other country. if buy need around HK1500, and self make around HK500, very interesting ga, now i testing my self make + some other country components can run with "man diseal engine" sound when move forward or backward and sure have "Horn" sound .. try it ! Fantastic componets for RC boat, but need 12V or above to run a amplifier.