RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cfchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

山豬出嚟啦!小心!

yuch 發表於 2012-2-9 16:29:42 | 只看該作者
我都好想入兩部,但成皮野買玩具,諗諗下都過唔到自已心理關口,一部算.....
leonlai 發表於 2012-2-9 16:38:51 | 只看該作者
要成$5000元買唔落手..........
 樓主| cfchung 發表於 2012-2-9 18:10:11 | 只看該作者

參考美國孖星網上嘅售價:
山豬賣us$1295,XR311賣us$354,香港賣1300。一美金=(1300÷354)=3.6723(港元)    ,    山豬        再x1295=4755啦!
再用AVANTE美金754,香港賣2800。                 一美金=(2800÷754)=3.7135(港元)     ,    山豬        再x1295=4809啦!
即係講香港賣4700-4800就實走唔甩啦!

個賣價同之前嘅估計都差唔多(响14樓),咁米高即係冇見人多討論而坐地起價啦!如果唔係我開呢個post就罪過罪過啦!!

而呀longman0072,fyin,zeda,bigbigboy,hihizaza幾位ching就估得最接近啦!果然係高手!

tiger1 發表於 2012-2-9 22:14:55 | 只看該作者
Good math
jacky720 發表於 2012-2-10 03:05:52 | 只看該作者
cfchung 發表於 2012-2-9 18:10
參考美國孖星網上嘅售價:
山豬賣us$1295,XR311賣us$354,香港賣1300。一美金=(1300÷354)=3.6723(港 ...

可能"米高"見咁多師兄弟咁勇躍去落訂,會俾個超級筍價呢.....!!(幻想中..)
sennaleung 發表於 2012-2-11 12:21:05 | 只看該作者
Ching do u know what is the difference of mountaineer and this ?
Thx
sennaleung 發表於 2012-2-11 14:34:42 | 只看該作者
回復 sennaleung 的帖子

Ic 540 seems more choice
denden 發表於 2012-3-29 10:37:56 | 只看該作者
雖然已經擁有 hilux 4 x 4及mountaineer,但呢2架老爺車唔多捨得跑。宜家出re-re都心思思,因為之前買落的一大批hop-up可以用得到啦
python 發表於 2012-3-29 12:08:21 | 只看該作者
我返而想知re-released版個尾差速用唔用得返喺mountaineer度?如果得我就訂份尾差速同左右半軸來改裝。順便問下新波箱可唔可以fit到落去舊車架度?有冇師兄知呢?
新G 發表於 2012-4-1 14:03:58 | 只看該作者
我都想買一部
python 發表於 2012-4-2 19:37:41 | 只看該作者
舊款我就有一部,少行,車呔分模線仲未磨甩,只是十分欣賞就款的尾差速和新波箱,想訂來改裝姐。
 樓主| cfchung 發表於 2012-4-2 19:46:28 | 只看該作者
遲D會唔會有淨波箱出呢?如果一仟蚊個波箱又有冇人買呢?
python 發表於 2012-4-2 21:13:19 | 只看該作者
5舊幾水就會買。
ernestf 發表於 2012-4-2 21:45:19 | 只看該作者
 樓主| cfchung 發表於 2012-4-2 22:20:03 | 只看該作者
回復 python 的帖子

幾年前係(唱升)訂個hilux殻都要1仟2佰幾,所以個波箱5舊幾就應該唔得啦!
如果將隻豬劏開嚟賣.....豬骨(陣) , 豬殻 , 豬筒骨(擔 ), 豬腳(呔呤) , 豬心(波箱) , 豬雜1(彈弓油壓esc) , 豬雜2(鑼絲直濕金鐲parts) 七份, 即4仟7除7 , 每份都要成7舊,散賣應該仲貴D tim!