RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 138168
收起左側

風帆船圖

樓主| 138168 發表於 2012-4-4 22:32:28 | 顯示全部樓層
 樓主| 138168 發表於 2012-4-4 22:37:12 | 顯示全部樓層
slowerthanyou 發表於 2012-4-4 22:12
c-hing I was joking as 自由人c-hing has a r/c shark. your photo shows a r/c alligator. Neither are ...

Fair enough
自由人 發表於 2012-4-4 22:54:56 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-4-4 22:32
你個腦郁番啦..... 恭喜!
我個鬧鐘响番咯......好嘢!

買左新機...
鬧鐘.........
jackyming. 發表於 2012-4-4 23:28:17 | 顯示全部樓層
你地真好,有個天然既湖玩船
glen6831 發表於 2012-4-6 02:54:19 | 顯示全部樓層
jackyming. 發表於 2012-4-4 23:28
你地真好,有個天然既湖玩船

返大陸都有好地方,只要不是油船,幾大個湖都有得放。
在香港如果防水確認 OK,放海都係一個十分好玩的選擇!!
 樓主| 138168 發表於 2012-4-6 18:23:30 | 顯示全部樓層
係咯,香港有維多利亞港,水又够深....
聞說夜晚有人在天星碼头放油雞
 樓主| 138168 發表於 2012-4-6 18:25:54 | 顯示全部樓層

自由人 發表於 2012-4-6 18:36:46 | 顯示全部樓層

噴左成日油...好累啊...落街食支煙先....一陣同你吹水....886"
 樓主| 138168 發表於 2012-4-6 18:43:34 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-4-6 18:36
噴左成日油...好累啊...落街食支煙先....一陣同你吹水....886"

咁未吸咗成日"天拿水"?吸烟会唔會噴火架
噴油要成日?你噴嗰隻係1:1船呀
自由人 發表於 2012-4-6 19:11:22 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-4-6 18:43
咁未吸咗成日"天拿水"?吸烟会唔會噴火架
噴油要成日?你噴嗰隻係1:1船 ...

唉" 噴左 12 支油囉....噴完先食煙.....
未果噴隻捕鯊船囉.....
 樓主| 138168 發表於 2012-4-7 20:02:12 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-4-6 19:11
唉" 噴左 12 支油囉....噴完先食煙.....
未果噴隻捕鯊船囉.....

噴咗12支油?你唔係用脂甲油嚟噴.....係馬?
 樓主| 138168 發表於 2012-4-7 20:04:07 | 顯示全部樓層
又上圖

自由人 發表於 2012-4-7 20:12:27 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-4-7 20:02
噴咗12支油?你唔係用脂甲油嚟噴.....係馬?

用 媽星.油.......冇用 光油打底....用底灰油打底後噴油上色都好食油...........
 樓主| 138168 發表於 2012-4-7 20:16:29 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-4-7 20:12
用 媽星.油.......冇用 光油打底....用底灰油打底後噴油上色都好食油...........

双星油?噴膠玩具嗰隻油?好咩?
自由人 發表於 2012-4-7 20:18:29 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-4-7 20:16
双星油?噴膠玩具嗰隻油?好咩?

噴硬殼果隻 TS 油....貪佢色多,快干.........
 樓主| 138168 發表於 2012-4-7 20:55:49 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-4-7 20:18
噴硬殼果隻 TS 油....貪佢色多,快干.........

哦!明白
下次試吓"Air brush",色重多,也快干,可能方便些
 樓主| 138168 發表於 2012-4-8 18:44:29 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2012-4-9 17:53:14 | 顯示全部樓層

樓主| 138168 發表於 2012-4-16 19:16:57 | 顯示全部樓層
補圖

自由人 發表於 2012-4-16 19:25:23 | 顯示全部樓層

你幾時整隻玩下呢.......